Kommentti: Lempäälä satsaa kiitettävästi liikuntaan

Vesimaailma Louhi, Lempäälä Areena, Halkolan liikuntapuisto, Hakkarin tekojää, Hakkarin tekonurmikenttä, Hakkarin vesitorninmäen kuntoportaat, Kanavan koulun liikuntasali, eri ulkoilualueet esimerkiksi frisbeegolf-radat ja hiihtoladut.

Yllä luettelo liikuntapuitteista, joihin Lempäälän kunta on viimeisten vuosien aikana satsannut. Komea lista, johon on veroeuroja uponnut miljoonia.

Liikkumattomuus on ongelma, jonka suuruuden tunnistaa ja tunnustaa ihan jokainen. Satsaus liikuntaan on satsaus niin fyysiseen kuin psyykkiseen terveyteen. Itse asiassa, jos miettii ihan mitä tahansa sairautta, on liikunta parasta joko ennaltaehkäisyä tai jopa hoitoa niihin.

Kuntalaiset ovat ottaneet satsaukset vastaan pääosin hyvin. Se, että puitteet ovat upeat, pitää myös paikkojen toiminnasta kantaa vastuu. Niiden varustaminen, hoito, huolto ja hinnoittelu on kunnan vastuulla. Niissä asioissa parantamisen varaa löytyy.

Tuorein liikuntapuite on paljon puhetta ja medioiden palstamillejä tuottanut Vesimaailma Louhi, joka avautui yleisölle maanantaina 14. lokakuuta. Pidempään paikkakunnalla asuneet lempääläiset muistavat, kuinka uimahalli on ollut kuntalaisten harras toive jo ainakin 1980-luvulta alkaen.

Uimahalli-hanketta ja sen sijaintia on palloteltu vuosikymmenten ajan monta kertaa. Kunnes yhteistyö Ideaparkin kanssa sai puheet jalostumaan teoiksi. Uimahalli muuttui kunnan ja kauppakeskuksen yhteisyrityksessä vesimaailmaksi eli perinteisen uimahallin ja kylpylän yhdistelmäksi.

Kuntouimareille on tarjolla 25 metrin kuusiratainen allas, vesijuoksijoille on oma hitusen lyhyempi altaansa. Nautiskelijoille erilaisia saunoja löytyy useita, vesiliukumäki ja hyppytornit viehättävät nuoria vesipetoja.

Erittäin paljon on puhuttanut Vesimaailma Louhen hinnoittelu, joka on sanalla sanottuna varsin sekava ja kieltämättä myös varsin tyyris, jos peilaa asiaa esimerkiksi viikonlopun aikuisen kertalipun hintaan.

Palaute hinnoista on mennyt päättäjien korviin, ensimmäiset hinnan huojennukset tulivat jo ennen vesimaailman avajaisia. Ja, jos ennustaa pitää, lisää on tulossa.

Muistaa sopii sekin, että jos vesimaailman taksoja halutaan reilusti alentaa, on kunnan satsattava nykyisen puolen miljoonan toiminta-avustuksen asemesta miljoona, jonka verran Kangasalan kaupunki satsaa vuosittain heidän uimahalli Kuohuunsa.

Yli puolivuosisataa lempääläistä urheiluelämää seuranneena voi Lempäälän kuntaa kiittää isosti ja lämpimästi liikuntamyönteisyydestä. Samalla muistuttaa, että jo olemassa olevien liikuntapaikkojen sisällöstä ja puitteista tulee myös pitää timanttista huolta yhdessä käyttäjien kanssa.