Nyt liikkumaan! – Kokeile ainakin näitä Vesilahdessa kevään ja alkukesän aikana

Riikka Mäki neuvoi ulkokuntosalilaitteiden käyttöä Vesilahden kirkonkylällä. Vesilahdessa voi huhti-kesäkuun aikana kokeilla monenlaisia liikuntamuotoja, joista ulkokuntosalilaitteiden testaaminen on yksi. Taustalla Outi Rinne (vas.) ja Maija-Leena Lepola treenaamassa, heille molemmille kuntosaliharjoittelu on jo entuudestaan tuttua. -Käyn Vesilahden terveysaseman alakerran laitteilla harjoittelemassa ja kovasti olen harjoittelusta pitänyt, Lepola kertoi. Kuva: Annika Eronen

Kiirastorstaita edeltävänä keskiviikkona Vesilahden Kirkonkylän jääkiekkokaukaloon pystytettiin kuntalaisten kokeiltavaksi ulkokuntosalilaitteet. Laitteiden käytössä saa ammattitaitoista opastusta yhteensä kolmena eri päivänä huhtikuun aikana.

– Laitteet ovat alusta alkaen olleet kovasti kuntalaisten suosiossa ja moni on laitteita käynyt kokeilemassa, kertoo Vesilahden kunnan elintapa- ja liikuntaneuvoja Riikka Mäki.

Yhdelle opastetuista tunneista osallistui muun muassa Sirpa Suontausta, joka aloitti kuntosaliharrastuksen jäädessään eläkkeelle muutamia vuosia sitten.

– Kuntosalilla käyminen on sopinut minulle hyvin ja olen tykännyt siitä kovasti, Suontausta kertoi samalla, kun teki ulkokuntosalilaitteella penkkipunnerruksia.

– Kylmä ilmakaan ei ulkona harjoittelemista haittaa. Tulee lämmin, kun tekee kunnolla.

Toukokuun alussa Peiponpellon liikuntasalissa alkaa Kehonhuolto ja liikkuvuus -kurssi, joka sopii kaikenkuntoisille ja -ikäisille.

– Uskallan väittää, että tunti tekee hyvää sekä keholle että mielelle, Mäki kertoo.

– Jos liikunnan harrastaminen on jäänyt vähemmälle, tästä on hyvä aloittaa. Tunnilla tehdään liikkeitä lempeästi ja rauhallisesti oman olon mukaan. Ohjaajana annan myös vaihtoehtoja liikkeille, jos jumppaajilla on kipuja tai rajoitteita liikeradoissa.

Sirpa Suontausta Tampereelta on tykännyt kuntosaliharjoittelusta. Vesilahden kirkonkylän jääkiekkokaukalossa voi toukokuun alkupuolelle asti kokeilla kuntosalilaitteita maksutta. Kuva: Annika Eronen

Aamuvirkkujen kannattaa suunnistaa toukokuusta lähtien Narvan tai Kirkonkylän torijumppaan. Tunnit järjestetään jo kello 8.15 alkaen ja ne kestävät kolmen vartin verran.

– Narvan torijumppaan on jo vuosien perinteet ja nyt on ilo tarjota torijumppaa kunnan puolesta myös Kirkonkylällä. Lihaskuntojumpat sopivat kaikenikäisille, musiikki näissä jumpissa on vähän vanhempaa. Sadekaan ei ole este torijumpille, sillä toreilla on katoksia. Päivä alkaa mukavasti liikunnalla hyvässä ja iloisessa seurassa, Mäki kertoo.

Muista kevään ja alkukesän maksuttomista liikuntamahdollisuuksista löytyy tietoa Vesilahden kunnan sivuilta. Tarjolla on kunnan tarjoamana muun muassa porras-mäkitreeniä ja nyrkkeilyjumppaa.

Annika Eronen