Saku Tuomivaara Akaaseen

Saku Tuomivaara (3) edusti Akaa-Volleyta pariin otteeseen päättyneellä kaudella Kuva: Harri Mattila / Akaa-Volley

Lempo-Volleyn ykkössarjajoukkueen ykköspassari Saku Tuomivaara siirtyy ensi kaudeksi Akaa-Volleyn Mestaruusliigajoukkueeseen.

Tuomivaara pelasi Lempo-Volleyssa kahden vuoden sopimuksella. Hän on ikäluokkansa suurlupauksia ja harjoitellut Akaa-Volleyn liigajoukkueen kanssa.

 

Saku Tuomivaara on lähtöisin Janakkalasta. Lempäälän lisäksi hänen tiensä on kulkenut Team Tawast-Volleyn ja Luolajan Kajastuksen kautta.

− Aloitin A-Volleyssa D-junnuna ja pelasin seurassa kaikkiaan viisi kautta. Tuskin tuolla Hämeen puolella loukkaannutaan, jos ainakin puoliksi lasken itseni A-Volleyn tuotteeksi, toteaa 19-vuotias Tuomivaara.

Viime vuodet Tuomivaara on pelannut Lempäälässä, ensin Jyryssä ja nyt viimeksi Lempo-Volleyssa.

− A-Volleyn valmentajat Juha Siltanen ja Petri Salo antoivat ihan hyvät opit, kiittelee Lempo-Volleyssa ykkössarjaa pelannut 190-senttinen passari.

 

Tuomivaara pelasi päättyneellä kaudella lainalla pariin otteeseen Akaa-Volleyn pelinrakentajana. Lempo-Volleylla ja Akaa-Volleylla oli farmisopimus.

Tuomivaara allekirjoitti Akaa-Volleyn kanssa muotoa 1+1 olevan sopimuksen. Molemmilla osapuolilla on oikeus käyttää optiovuosi.

 

Saku Tuomivaara (3) edusti Akaa-Volleyta pariin otteeseen päättyneellä kaudella Kuva: Harri Mattila / Akaa-Volley

 

Saku Tuomivaara

Syntymävuosi 2002

Pituus 190 cm

Pelipaikka Passari

Mistä kotoisin Janakkala

Kasvattajaseura TT-Volley

Viime kausi Lempo-Volley (1-sarja)

Joukkueet uralla TT-Volley, Luolajan Kajastus, A-Volley, Lempäälän Jyry, Lempäälän Kisa, Lempo-Volley, Lempo-Volley 2, Akaa-Volley