Pirkanmaalta eduskuntaan valitaan 20 kansanedustajaa, määrä on kasvanut yhdellä. Lempäälän ja Vesilahden herraonni on ollut kohtuullisen ohut. Tällä hetkellä eduskunnassa on yksi lempääläinen kansanedustaja, Veijo Niemi (ps.). Lempäälästä eduskuntaan aiemmin ovat ponnistaneet muiden muassa Sampsa Aalto (kok.), Iida Vihuri (sd.) ja Pertti Salovaara (kesk.), mutta lista ei ole kovin pitkä. Vesilahdesta ainoana kansanedustajaksi on valittu Johannes Peltonen (kok.). Nyt paikallisia ehdokkaita on peräti 14, yksi Vesilahdesta ja 13 Lempäälästä.
Tulisiko äänestäjän valita kansanedustaja kotipaikkakunnaltaan, vaikka edustajat edustavat koko maakuntaa? Kyllä ja ei. Kansanedustajan kotipaikkakunnalla on merkitystä, joskaan ei ehkä niin suurta kuin voisi kuvitella.
Äänestäjän kannalta tärkeintä on valita edustaja, jonka puolueen ajamat teesit puhuttelevat itseä eniten. Jos ehdokkaan kannat poikkeavat merkittävästi puolueensa linjasta, on ajamiensa asioiden menestymisen mahdollisuudet ohuet. Politiikka on joukkuepeliä ja joukkueiden valtasuhteet ratkaisevat.
Sopivan puolueen löytymisen jälkeen on vielä valittava itselleen sopiva ehdokas. Pienpuolueita ja RKP:ta lukuun ottamatta Lempäälästä on ehdokkaat jokaisesta eduskuntapuolueesta, jopa useampia. Nyt muodostetaan eduskuntaa, jolloin oman puolueen löytäminen on silti kotipaikkaa ratkaisevampaa.
Paikallispolitiikassa kotipaikkakunnan kansanedustajan puolueella ei ole niin suurta merkitystä. On aina etu, jos kunnalla on suora yhteys myös lainsäätäjään. Mikäli sellainen löytyy omalta paikkakunnalta, on se ikään kuin hyvä bonus.