Lempäälässä jälleen maailmanluokan rallivauhtia

Lempäälän HYAcenter Rallin kovin nimi on Elfyn Evans. Kuva: Toyota
Rallin maailmanmestaruudesta kamppaileva Elfyn Evans on Lempäälän HYAcenter Rallin kovin nimi. Brittikuski kilpailee Toyota Yaris Rally1 -autolla, jolla hän voitti viime kesänä Suomen MM-rallin.

MM-sarjan WRC2-luokan puolelta ralliin on tulossa kovaa sakkia, kuten englantilainen Gus Greensmith, espanjalainen Jan Solans ja Lauri Joona, joka muistetaan myös tämän testirallin entisenä voittajana.

Nämä edellä mainitut kuuluvat tämän hetken maailman top 20 -kuskien joukkoon. Kaudella 2024 Greensmith on sijoittunut MM-tasolla parhaimmillaan kuudenneksi, Solans kahdeksanneksi ja Joona sijalle 10.

Kaikkiaan ralliin ilmoittautui 56 autokuntaa ja kilpailijaletkasta löytyy edustajia 12 eri maasta. Kaukaisimmat vieraat ovat Japanista, Paraguaysta, Perusta, Argentiinasta ja Boliviasta.

Ralli ajetaan lauantaina 27. heinäkuuta keskuspaikkanaan Ideaparkin kauppakeskus. Koko viikon ajan Ideaparkilla on aiheeseen liittyvää ohjelmaa, kuten ralliautojen näyttely Keskusaukiolla ja myös kolme simulaattoria asiakkaiden vapaassa käytössä.

Rallin erikoiskokeet ajetaan Lempäälässä ja Vesilahdessa. Tarkemmat tiedot reitistä ja aikataulusta löytyvät rallipaketista, jota myydään Ideaparkin Infopisteellä.

Ideapark ja rallin järjestäjä PR-Racing tarjoavat katsojille ilmaisen bussikyydin läheiselle Savon erikoiskokeelle. Kyyditykset alkavat pyöriä lauantaina klo 16.00 alkaen. Savon EK käynnistyy klo 17.33.

Katsoja tarvitsee joko ennakkoon ostetun rallipaketin tai Savon EK:n alussa voi ostaa käteisellä 10 euron hintaisen pääsylipun. Alle 15-vuotiaat pääsevät aikuisen seurassa veloituksetta.

Kyyti lähtee Ideaparkin pohjoispäästä, huoltoalueen vierestä. Kyyditykset hoituvat EK:n lähdön läheisyyteen kolmella bussilla Nonstop-tyyliin.

Myös paluukyyti on tarjolla EK:n jälkeen, jolloin ehtii vielä klo 19.00 alkavaan palkintojenjakoon Bläk Boksiin.

Teksti: Jarno Saari