Kalle Rovanperä ajaa testirallin Lempäälän maisemissa – ”Varmasti on makeita sorapätkiä luvassa”

 

Kalle Rovanperä ja kaksi muuta MM-rallitähteä testaavat autojaan Tampereen seudulla heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Kuva: Jarno Saari

Rallin maailmanmestari Kalle Rovanperän vauhtia on mahdollista päästä näkemään Lempäälän alueen sorateillä lauantaina 29. heinäkuuta. Toyotan talli ja Rovanperä tulevat testaamaan autonsa kilpailuolosuhteissa Jyväskylän MM-rallia varten, ja siihen tarkoitukseen Tampereelta starttaava Hyacenter-ralli sopii mainiosti.

Kilpailussa ajetaan neljän erikoiskokeen lenkki kahteen kertaan. Ensimmäisenä ohjelmassa on maineikas Savon erikoiskoe, joka alkaa lauantaina kello 10 jälkeen. Toinen ajokerta koittaa noin iltapäivä kahden aikaan. Siitä kilpailijaletka jatkaa Valkeakosken suuntaan, ja palaa takaisin Lempäälän puolelle, kun neljäs pätkä ajetaan Ahtialassa kello 12.30 jälkeen ja toistamiseen kello 16.30.

Rovanperän lisäksi ralliin osallistuu kaksi muutakin MM-sarjan huippukuljettajaa, britannialainen Elfyn Evans ja ranskalainen Pierre-Louis Loubet. Kaikkiaan kilpailijoita on mukana 76.

– Olen kuullut vain positiivisia lausuntoja Hyacenter-rallissa käytettävistä erikoiskokeista, joita on takavuosina ajettu MM-rallissakin. Varmasti on makeita sorapätkiä luvassa. Kartanlukijani Jonne Halttunen on muutamia vuosia sitten näillä samoilla erikoiskokeilla kilpaillut SM-rallissa, Rovanperä ennakoi.

Tarkemmat reittitiedot, aikataulut ja pääsyliput tulevat myyntiin torstaina kilpailukeskuksessa, joka on Tampereen Messu- ja
Urheilukeskus. Lempäälässä rallilippuja ennakolta myydään Marjamäen Seo-asemalla.