Jos katse voisi tappaa

Kirjoittaja Arttu Peltonen on lempääläinen perheenisä.
Kesä oli aluillaan ja olimme kesäretkellämme päätyneet kauppaan. Siellä on ihmisen hyvä olla. Lapsen saa kärryihin aloilleen, kaupassa on viileää ja sieltä voi lunastaa täytettä hieman pyöristyneelle kesämasulle. Kärryt täyteen ja kassalle.

Olin hieman aiemmin myynyt autoni ja saanut maksun 100 euron seteleinä. Kovinkaan usein en ollut sellaisia pidellyt ja juurikin oli siellä Veispuukissa varoiteltu Pirkanmaan alueella väärennetyistä satasen seteleistä niin pieni pelko oli mielessä. Ja kun ne eivät maksuksi kelpaa TKL:n busseissakaan niin nyt oli hyvä tilaisuus käyttää yksi.

Tokihan en itse saa tuollaisia summia käsitellä niin emäntäni ojensi setelin kassalle. Tarkastuskone piippasi ja piippasi ja ei kelvannut ei. Huumoriheppuna sitten kysyin emännältä onko hän taas painanut setelin väärälle paperille.

Tunsin kuinka ilma viileni ja melkein näin hengitykseni höyryävän kun kaksi juuri sillä hetkellä täysin huumorintajutonta naista tuijotti minua. Toinen varmaan halusi työntää minut hakettimen läpi iloisesti hyräillen ja toinen haki sormellaan vartijakutsun nappia. Lopulta seteli kelpasi ja minä sain ihan itsekseni rauhassa pakata ostoksen ja kantaa ne sekä sätkivän lapsen autolle.

Tilanteen tasoituttua olin kartasta bongannut majapaikkamme lähellä leikkipuiston. Irroitin lapsen kattolampusta kiipeilemästä, suostuttelin emännän mukaan ja menoksi. Tiheän puskan takaa ylämäkeen puuskuttaen saavuimme leikkipuiston viereiselle urheilukentälle.

Kaiuttimesta kajahti samalla sekunnilla Ricky Martinin tämä unos dos tres laulu ja nopealla vilkaisulla 38 naista alkoi zumbata jumppatrikoissa hikipisarat iholla kimmeltäen.

Haistoin ilmassa palavien hiusten katkun kun emäntäni katse porautui takaraivoni läpi. Tajusin sulkea suuni ja aloin bongata tipuja täysin toisen ilmansuunnan läheisistä puista. Löytyi tulitinttiä, kurppalehtoa ja suosirkkua. Selostin että mistä minä olisin voinut tietää minkään vieraan kaupungin zumba-aikatauluista. Onneksi emäntäni tietää minun katselevan vain häntä ja pääsin rakentamaan hiekkalinnaa lapsen kanssa.

Olemme emäntäni kanssa hyvinkin erilaisia ja silloinhan sanotaan että he täydentävät toisiaan. Itse toukokuun alusta syyskuun loppuun kuljeskelen shortseilla, t-paidoilla ja jalassa läpsykkäät ilman sukkia. Pyykkiä ei näin ollen ihan hirveästi synny, paitsi onneksi puolisoni täydentää tätä asiaa ja vaihtaa päivässä vaatteet noin kolme kertaa. Elämäni pyykkikoppa olisi kovin tyhjä ilman häntä.

Syömisen osalta toimin kuten useimmat miehet. Minulla on suosikki pakastesäilytysmuovikulhoni ja lusikkani. Syönnin jälkeen ne huuhtaistaan kuten mukikin ja valmis. Onneksi puolisoni täydentää elämäni astianpesukonetta. Hänellä kun kuluu päivän aikana helposti viisikin lautasta, lasia, aterimet ja niin edelleen.

Kyllä elämäni oli tyhjää ilman häntä ja hänen lehmänhermojaan kanssani.

Arttu Peltonen