Hallituksemme ristiriitainen toiminta – Suomi on vahvan puun oksa, jota hallitus sahaa tylsällä sahalla poikki

Olemme valinneet Suomen asioita hoitamaan aikamoisen sortin sakin.

Työttömyys kasvaa vauhdilla. Kotona lorvii ennätysmäärä työikäisiä ihmisiä. Siellä on myös ennätysmäärä osatyökykyisiä, joille ei tästä yhteiskunnasta löydy mitään sopivaa tehtävää. Meidän tulevaisuutemme tekijät (nuoret) voivat entistä huonommin. Heistä suuri joukko ei valmistu ammattiin tai jatka opintoja. He valmistuvat syrjäytymään. Tuloerot ovat kasvaneet ja aidosti köyhien osuus on lähtenyt nousuun. Väestömme ei kasva, eikä työtehtäviä hoitamaan riitä tekijöitä. Kymmenen vuoden päästä ikäihmisiä ei ole hoitamassa kuin robotit ja kouluttamattomat keikkatyöläiset.

Mitä meidän hallituksemme tekee: estää työperäisen maahan muuton, vaikka tiedossa on, ettemme selviä ilman sitä. Nostaa arvonlisäveroa, jotta köyhimpien elämä vielä kurjistuisi. Köyhyys periytyy isältä pojalle ja tämä hallitus tekee nyt kaikkensa sen eteen. Nostaa verotusta, jotta ostovoima taittuisi.

Työttömyysetuuksien leikkaukset eivät saa kotona olevia aktivoitumaan. Heidän ongelmansa ovat paljon monimuotoisemmat ja taustalla on monesti sairautta, syrjäytymistä, mielenterveyden haasteita ja pitkäaikaistyöttömyyttä. He tarvitsevat moniammatillista tukea ja kädestä pitäen opastamista. Osatyökykyiset pärjäisivät työelämässä, jos satsattaisiin heidän taitojensa kartoittamiseen ja työn räätälöintiin.

Hallitus on ottanut ”piiska käteen” -linjan, vaikka porkkana toimisi tutkitusti paremmin. Kotitalousvähennyksen leikkaus tulee lisäämään harmaata taloutta. Pieniä yrityksiä, mm. hoiva-alan ja siivousalan, tulee kaatumaan. Kotitalousvähennyksen leikkaus on kova isku ikäihmisille, jotka käyttävät näiden firmojen palveluita. Julkiselta puolelta apua ei saa tai jonot ovat niin pitkät, että ehdit asettumaan arkkuun ennen avun saamista. Yksityinen puoli on hyvin purkanut julkisen puolen ruuhkia ja moni ostaa vanhemmilleen, läheiselleen hoiva-apua tai siivousta.

Ihan pähkähullua touhua. Suomi on vahvan puun oksa, jota hallitus sahaa tylsällä sahalla poikki. Hoitotakuut romukoppaan, hoitajamitoitukset alas, arvonlisävero ylös ja eiköhän tämä sortin sakki keksi vielä monenlaista haittaveroa tai huviveroa. Näillä toimilla tänne ei väkeä synny eikä muuta. Suomi laahaa jäljessä vetovoimaisuudessa, kun verrataan muihin pohjoismaihin ja Keski-Eurooppaan.

Kaiken huipuksi he eivät kuuntele asiantuntijoita, eivät perehdy heijasteisiin, eivätkä välitä seuraamuksista. On vain kova kiire kerätä rahaa kirstun pohjalle, vaikka seuraamukset tulevat lyömään takaisin. Se on sitten se seuraava hallitus, joka korjaa nämä virheaskeleet.

Miten meni omasta mielestä?

Lee Jung

lähihoitaja, Ikävalmentaja, Super LM