Lempäälän Kulju ja Vesilahti saavat pitää lähiasemansa

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallitus hyväksyi maanantaina lähiasemien ja osa-aikaisista palveluista koostuvien liikkuvien palvelujen verkoston. Lempäälän Kuljun sekä Vesilahden toimipisteet säilyivät lähiasemina, jotka tarjoavat tärkeimpiä perustason sosiaali- ja terveyspalveluita. Nämä lähiasemat olivat listalla, joita pohdittiin muutettavaksi liikkuvien palvelujen verkostoon.

Pirkanmaalla on laajojen sosiaali- ja terveysasemien ohella jatkossa lähiasemia, jotka tarjoavat tärkeimpiä perustason sosiaali- ja terveyspalveluja. Lempäälässä on yksi sosiaali- ja terveysasemista.

Lähiasemat ovat Ikaalisissa, Kangasalan Ruutanassa ja Vatialassa, Kuhmoisissa, Pälkäneellä, Urjalassa, Lempäälän Kuljussa, Vesilahdessa sekä Tampereella Peltolammilla, Kaukajärvellä ja ulkoistetuilla asemilla Mehiläisen Hervannan ja keskustan toimipisteissä.

Lähiasemien lisäksi toimii yhdeksän perustason palvelua tarjoavaa palvelupistettä, joissa palvelua saa pääasiassa osa-aikaisesti ja ajanvarauksella. Lähiasemien palveluvalikoima vaihtelee. Palvelujen tarjontaa arvioidaan ja suunnitellaan sen mukaan, millaista palvelua alueiden väestö erityisesti tarvitsee. Näitä palveluja on valmisteluvaiheessa kutsuttu liikkuviksi palveluiksi.

Palveluja tarjotaan Juupajoen, Kihniön, Ylöjärven Kurun, Pälkäneen Luopioisten, Sastamalan Mouhijärven, Punkalaitumen, Ruoveden, Tampereen Kämmenniemen sekä Kangasalan Sahalahden palvelupisteissä. Näiden palvelujen alueilla neuvotellaan erikseen toimitiloista, joissa palveluja tuotetaan.

Aluehallituksen päätös oli yksimielinen. Päätökseen esitettiin toivomusponsia, joita ei kuitenkaan äänestyksissä hyväksytty.

Hallintosääntöön ehdotetaan kirjausta, että aluevaltuustolla olisi ensi vaalikaudella kolme valiokuntaa nykyisen neljän sijaan. Valiokuntien teemat määriteltäisiin valiokuntaohjelmassa. Valiokuntien jäsenmääriä ehdotetaan vähennettäväksi 21 jäsenestä 15 jäseneen. Aluehallitus päätti äänestyksen jälkeen esittää aluevaltuustolle, että valiokuntien jäsenet nimettäisiin aluevaltuuston jäsenistä tai varavaltuutetuista.

Aluehallituksen ja aluevaltuuston puheenjohtajan tehtävän mahdollinen osa-aikainen tai kokoaikainen hoitaminen esitetään kirjattavaksi hallintosääntöön mahdollisuutena.