”Henkisesti vaikea ottelu”

Lempo-Volleyn naiset nappasivat kolmannen perättäisvoittonsa, kun se kaatoi kaksijakoisessa ottelussa Hollolassa sarjanousija Salpiksen erin 3–0. Puolitoista erää näytti, että Lempo pelaa ykkössarjatason lentopalloa ja Salpis puuhastelee puulaakitasolla, mutta kuin taikaiskusta pelin henki muuttui toisen erän puolivälissä.

– Henkisesti oli vaikea ottelu, ei tahtonut pää pysyä kasassa koko peliä, tunnusti Lempon parhaana palkittu yleispelaaja Lotta Karppinen ottelun jälkeen lempääläisten hankaluudet.

Avauserä meni Lempolle rallatellen 25–12 ja toinenkin erä oli lempääläisten hallintaa tilanteeseen 12–7 saakka. Sitten Lempon pelaajien työnteko väheni, Salpis huomasi tilaisuutensa tulleen ja aloitti hurjan taistelun.

– Ensimmäinen erä tuli helpolla ja toisenkin erän alku jatkui samalla tavalla. Tiesimme, että Salpis on kova kotijoukkue, eikä koskaan luovuta. Onneksi oma joukkue vastasi heikkoon hetkeen ja kairasimme toisen erän voiton kotiin. Kolmas erä oli tasaista taistelua kaiken aikaa, tiivisti Lempon valmentaja Maria Laine ottelun kulun yhteen.

Adelia Launosta (vasemmalla) ja apuvalmentaja Viivi Huurnetta hymyilytti Hollolan ottelun jälkeen, kun Lempo nappasi puhtaan voiton. Kuva: Huurne Visuals

Lotta Karppisen pistesaldo kolmeen erään oli manmainio 15. Adelia Launonen säesti laidasta hyvin 11 pisteellään. Sarjakolmoseksi noussut Lempo matkustaa ensi viikonloppuna Itä-Suomeen, missä se kohtaa Joensuussa Jujun ja Kuopiossa Puijon Akatemia joukkueen.