Kisan säbä-pojille pronssia Tallinnasta

Lempäälän Kisan salibandyn vuonna 2001 syntyneitten salibandyjoukkue kävi pelaamassa 23.–25. toukokuuta Tallinnassa järjestetyssä kansainvälisessä junioriturnauksessa. Itsevarmuutta uhkuen sarjatasoksi valittiin Eliitti ja tavoitteena saada kovia pelejä ja ehkä jokunen voittokin.

Ensimmäisen päivän pelit meni yli odotusten. Ensin kaatui Latvialainen FS Masters 3–2 ja mikä parasta, toisessa pelissä kaatui tähän saakka voittamaton Hämeenlinnan Steelers, joka pelaa Suomessa LeKi:ä ylemmällä sarjatasolla eli Eliittisarjassa, tiukassa pelissa 4–3. Toisen päivän ainoassa pelissä kaatui Rangers Leijonat Kirkkonummelta 3–1. Näillä voitoilla ja lohkoykkösenä tie aukesi mitalipeleihin.

Kolmannen päivän aamupelissä vastassa oli toisen lohkon kakkonen PoNoVo Lappeenrannasta ja siitä karvas tappio 1–5. Numeroista huolimatta peli oli tasainen ja olisi voinut päättyä toisinkin, PoNoVo teki hyvällä prosentilla paikoista, kun taas LeKi veteli paikoista ohi. Mainittakoon, että PoNoVo voitti koko turnauksen.

Kisan tie vei sitten pronssipeliin ja vastassa oli taas tuttu Steelers. Peli oli kahden pettyneen joukkueen kohtaaminen, mutta LeKi vei pronssit huikealla asenteella ja yrittämisellä numeroin 3–2 ja hiljensi Steelersin äänekkään fanikatsomon jo toisen kerran. Mainita kannattaa, että Kisan taakse jäi myös muun muassa Tampereen Ilves Eliittisarjasta.

Jeremy Kurvinen