Vesilahtelainen Tessa Salmia suunnisti nuorissa SM-hopealle

Tessa Salmia matkalla finaalin viimeiseltä rastilla kohti maalia. Kuva: Teppo Salmia

Vesilahtelainen nuori suunnistajalupaus Tessa Salmia pokkasi keskimatkan SM-hopeaa. Mitali tuli 18-vuotiaiden sarjassa. Viime vuonna Salmia voitti 16-vuotiaissa pitkän matkan SM-hopeaa.

Salmia edustaa suunnistusseura MS Parmaa. Kultamitaliin eroa oli hieman yli kaksi minuuttia, ja pronssisija jäi 40 sekunnin päähän taakse. Keskimatkan SM-kisa käytiin 29. kesäkuuta Taivalkoskella.

Radat tarjosivat sekä kovavauhtista suunnistusta, että tarkkaa rastinottoa. SM-keskimatka erityispiirteenä on kaksi kovavauhtista kilpailua samana päivänä. Karsinnat käydään aamulla, ja finaalit iltapäivällä. Salmia voitti karsintaryhmänsä ja pääsi finaaliin hyvistä asemista.

Finaalimaasto oli sekä fyysisesti että teknisesti vielä aamupäivän karsinnan maastoakin vaativampi. 3,3 kilometrin finaalirata tarjosi alussa tarkkaa suunnistusta Raiskiovaaran pienipiirteisellä huipulla ja loppumatkasta vaativaa, kovavauhtista rinnesuunnistusta.

– Mallimaastoihin en ennen kisaa ehtinyt, siksi epäilytti miten suunnistus lähtee sujumaan, mutta tykkäsin radasta ja maastosta tosi paljon. Haastavaa suunnistusta ja rinnesoita, tästä taisi tulla uusi lempimaastoni, tyytyväinen Tessa Salmio kertoo.

– Kisassa näkyi kaikki se työ mitä kevään aikana on tehty. Keskittyminen pysyi muutamaa epäröintiä lukuun ottamatta kasassa ja kunto alkaa vihdoin olla kohdillaan, eli ei voi olla muuta kuin tyytyväinen.