”Mietittävää on paljon”, sanoo LeKin kiekkovalmentaja Nils Hagman

Kuva: Antti Raunio
Jimi Palanto on tehokas pelaaja kakkosdivisioonassa. LeKin viimeaikaiset otteet ovat olleet hyvin ailahtelevia.

LeKi–Uplakers 6–5 VL, Uplakers–LeKi 13–4, Kiekko-Ahmat–LeKi 5–4 JA

Lempäälän Kisan jääkiekon edustusjoukkueen peliotteet kakkosdivarissa ailahtelevat edelleen. Hyvää hetkeä seuraa huonompi, vahvaa esitystä heikompi. Kolmesta viimeisimmästä pelistä saaliina on kolme pistettä, mutta kysymysmerkkejäkin on ilmassa paljon, aika isojakin sellaisia.

– Sarjakärki Uplakersia vastaan pelit meiltä olivat huonohko ja katastrofiesitys. Viisikkopelaamisessa on ongelmia, ja osalta pelaajista puuttuu pelaamisesta tunnetta, kiteytti LeKi-luotsi Nils Hagman tuntemuksiaan.

LeKi piti menneellä viikolla joukkuepalaverin ja pyrki saamaan ryhtiliikkeen Valkeakosken vieraspeliin. Valkeakoskellakin jatkui lempääläisten ailahtelu.

– Avauserän pelasimme käytännössä alivoimalla, toinen erä meni meiltä ihan kävelyksi, mutta kolmanteen erään paransimme paljon. Mihinkään tyytyväisyyteen ei jatkoaikatappioon päättyneestä pelistä voi olla. Mietittävä on paljon, jatkoi Hagman.

LeKin pelaajistoon tuli valtava lovi, kun sarjan paras puolustaja Santeri Arousva vaihtoi kaksi pykälää korkeammalle eli KooVeen sakkiin. Tommi Välimaalla polvessa on vamma, joka on estänyt pelaamisen ja saattaa olla loppukauden mittainen vaiva. Sami Laakson työ- ja perhekiireet ovat pitäneet miehen poissa peleistä. Myös pätevä peruspakki Braden Smithin jatko joukkueessa on epävarmaa. Valkeakoskella etenkin pakkipää oli ohut, muutama hyökkääjä joutui pelaamaan itselleen oudolla pelipaikalla.

Jesse Hurme ja Jimi Palanto ovat edelleen LeKin ylivertaisia tehopyssyjä. Tuorein vahvistus Alex Hukki on tuonut hyvää pöhinää hyökkäyspäähän, kolmessa pelissä on heti syntynyt saldo kaksi maalia ja kaksi syöttöä. Maalissa päävastuun on kantanut Eetu Haavisto, joka pelasi etenkin Valkeakoskella loistavasti napaten liki 50 torjuntaa.

Rautaliigan sarjataulukko näyttää siltä, että LeKi on nyt neljäs ja taistelee lähinnä sijoista 3–4. Kärkiduo Uplakers ja Kangasalan Kisa-Eagles lienevät tavoittamattomissa. Pelaajasiirtoja saa tehdä helmikuun 15. päivään saakka, ja LeKin treeneissä on jo nyt nähty mielenkiintoisia uusia pelaajia.

Seuraava kotiottelu LeKillä on lauantaina 25. tammikuuta juuri Kangasalaa vastaan.

 

Lue myös:

LeKin kiekkosakkiin tuttu vahvistus