”Seuraamme Vesilahden kunnan toimia”

Suomen Vanhempainliitto kritisoi Onkemäen koulun toimintaedellytyksiä selvittänyttä raporttia.

Vanhempainliiton mielestä raportissa on puutteita etenkin perheiden arjen ja alueen yhteisöllisyyden vaikutusten osalta.

– Erityisesti lasten kuulematta jättäminen on mielestämme puute. Lapsi- ja nuorisopolitiikan kehittämisohjelmassa vuosille 2012–2015 todetaan, että lapsivaikutusten arviointia sekä lasten ja nuorten osallistumista yhteiskunnalliseen päätöksentekoon tulee lisätä, kirjoittavat Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila ja suunnittelija Katja Repo.

Vanhempainliitto muistuttaa, että THL:n Lapsivaikutusten arviointi kuntapäätöksissä linjaa kouluverkon ja sen muutokset asioiksi, joissa on huomioitava erityisesti lasten kuuleminen. Myös koulujen henkilökunnan mielipiteet tulee huomioida päätöksenteossa.

– Haluamme muistuttaa, että perusopetuslain 29 pykälän mukaan oppilailla on oikeus turvalliseen opetusympäristöön. Vanhempien huolta Kirkonkylän koulun sisäilmasta ei saa sivuuttaa.

Lisäksi Vanhempainliitto toteaa, että koulupäivän pidentyminen koulukuljetusten ja niihin liittyvien odotusaikojen vuoksi ei ole lapsen edun mukaista. Heidän mukaansa kuljetusten ja odotusaikojen turvallisuudesta tulee huolehtia.

Vanhempainliitto toivoo, että Vesilahti profiloituu lapsi- ja koulutusmyönteisenä kuntana, joka ottaa tosissaan lasten hyvinvoinnin.

– Seuraamme Vesilahden kunnan toimia. Haluamme olla kertomassa tuloksista, joista näkyy lapsuuden kunnioitus.