Uusi vuosi, uudet yrittäjät

Viime syksynä L-VS:ssa työskennellessäni haastattelin puhelimitse satoja lempääläläisyrittäjiä Lempäälän Yrittäjät ry:n juhlaliitteen yritysesittelyihin. Urakka oli rankka, mutta mielenkiintoinen. Joidenkin kanssa puhelu katkesi lyhyeen, ja taas parhaimmillaan rupattelin yrittäjän kanssa pitkän tovin.

Haastatteluissa tuli esiin erilaiset ihmiset, erilaiset toimintatavat ja pieni vilaus yrittäjien arkeen. Jotkut yksinyrittäjät ovat erikoistuneet toimintaan, jossa kilpailu on vähäistä. Toisaalta esimerkiksi samankaltaisia rakennusalan yrityksiä on Lempäälässä paljon. Tuolloin on tärkeää erilaistua ja löytää se asia, jossa erottuu edukseen.

Kuuntelin haastateltavien mielipiteitä erityisen tarkalla korvalla, sillä minulla oli jo silloin suunnitelmissa perustaa oma yritys. Lempäälässä ja Vesilahdella tuntuu riittävän yrittäjiä jatkossakin, sillä Tampereen aikuiskoulutuskeskuksen yrittäjäkurssilla vuoden lopulla ollessani tapasin useita paikkakuntalaisia innokkaina aloittamaan yritystoiminnan.

Ja tässä sitä nyt ollaan. Oma yritys on perustettu, ja freelance-toimittajan arki on alkanut. On kova paine saada toiminta rullaamaan ja löytää sopivia asiakkaita. Tiukka taloustilannekin tekee alusta haastavan.

Mutta yrittäjänä on vapaus päättää asioista ja tekemisistä itse. Nyt voin tehdä enemmän juuri niitä asioita, joista työssäni nautin. Myös joustava aikataulu on tietysti positiivinen asia uusperheen äidille.

Henna Ikävalko

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?