Lempäälän keskustan osayleiskaava on saanut lainvoiman, kun Hämeenlinnan hallinto-oikeus hylkäsi valitukset. Uuden kerrostaloalueen rakennustyöt alkavat jo tämän vuoden aikana.

Keskustavisio askeleen edempänä

Hämeenlinnan hallinto-oikeus hylkäsi viisi Lempäälän keskustan osayleiskaavasta tehtyä valitusta. Näin osayleiskaava sai lainvoiman.

Osayleiskaava on pääpiirteinen suunnitelma, joka toimii pohjana tarkemmille asemakaavoille. Asemakaavatyö käynnistyy tämän vuoden aikana osayleiskaavan suuntaviivojen mukaisesti radan itäpuolella, asema-alueen tuntumassa, missä alkaa uuden kerrostaloalueen konkreettinen rakennustyö.

Lempäälän kunnan johto ilmoittaa olevansa tyytyväinen lopputulokseen. Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Juha Kuisman mukaan nyt Lempäälän kuntakeskuksen kehittäminen voi ottaa reippaat seuraavat askelet.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Tuula Petäkoski-Hult muistuttaa, että kuntakeskuksen kehittämistyö on vuosikymmenen pituinen urakka, joka nyt perusteellisen ideointi- ja suunnitteluvaiheen jälkeen siirtyy toteutukseen.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?
Monet artikkeleistamme ovat vain rekisteröityneille lukijoille. Luo tunnukset, niin pääset lukemaan enemmän. Rekisteröityminen on helppoa ja maksutonta.

Kommentoi

XHTML: Voit käyttää näitä tägejä: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>