Kemianteollisuus Lempäälän tuotannosta lähes kolmasosa ulkomaille

Kiilto vie lähes puolet

Kemianteollisuus on noussut Suomen tärkeimmäksi vientialaksi ohi metsäteollisuuden. Yksi merkittävä kemianteollisuuden viejä on Lempäälässä toimiva Kiilto Oy. Yhtiön toimitusjohtaja Antti Nieminen toteaa, että vienti on kasvussa jopa kaksinumeroisin prosenttiluvuin.

Lempääläläisellä Kiilto Oy:llä on tytäryhtiöt Ruotsissa, Venäjällä, Puolassa ja kaikissa Baltian maissa, Ukrainassa, Valko-Venäjällä ja Kazakstanissa. Lisäksi sillä on suoraa vientiä lähinnä Eurooppaan. Yhtiö vie liimoja, vedeneristeitä, parkettilakkoja, laasteja ja tasoitteita.

Toimitusjohtaja Antti Nieminen sanoo, että lähes puolet Kiilto alakonsernin laskutuksesta tulee ulkomaisten tytäryhtiöiden myynnistä ja suorasta viennistä. Lempäälän tuotannosta vientiin menee reilu kolmannes.

–        Vientimme kasvaa tällä hetkellä kaksinumeroisin prosenttiluvuin.

Antti Nieminen luokittelee Kiilto Oy kansallisesti ja pirkanmaalaisittain kevyen keskitason vientitoimijaksi.

Kiilto Oy:n toimitusjohtaja Antti Nieminen toivoo hallituksen asettavan nyt pääpainon nuorisotyöttömyyden hoitoon.

Kiilto Oy:n toimitusjohtaja Antti Nieminen toivoo hallituksen asettavan nyt pääpainon nuorisotyöttömyyden hoitoon.

Työurat pidennettävä nuorista alkaen

–        Ajankohtaisinta meille on nyt positiivinen ajattelu yleisestä talouden epävarmuudesta huolimatta. Mahdollisuuksia on aina, Nieminen painottaa.

Hänen terveisensä maan hallitukselle ja elinkeinoministeriölle onkin, että palkanalennuksista ja työurien pidentämisestä voisi puhua vähemmän. Nämä aiheet ovat hänen mielestään masentavia ja junnaavia.

–        Pääpaino tulisi olla nuorisotyöttömyyden hoidossa, koska sieltä päästä työurien kasvattaminen on luonnollisinta. Harmaan talouden poistaminen on tärkeää, ja siinä yksi pieni osa kotitalousvähennyksen palauttaminen parin vuoden takaiselle tasolle.

–        Ministeriöiden tulisi purkaa omaa byrokratiaansa ja päästää ihmiset tuottavaan työhön, Nieminen evästää.

Kiilto Oy:llä on Suomessa 180 työntekijää, joista Lempäälässä 160. Lisäksi KiiltoFamily-konsernihallinnossa Lempäälässä työskentelee 30 henkilöä. Kiilto-alakonserni ulkomailla eli Kiilto Oy:n ulkomaiset tytäryhtiöt  työllistävät 205 henkilöä.

KiiltoFamily konserniin kuuluvat Kiilto Oy, KiiltoClean Oy, Metalpak Oy, Kiiltoplast Oy, Intermedius Oy ja Ramport Oy.

 

Kiilto alakonsernin liikevaihto on noin 85 miljoonaa euroa.

–        Kasvunäkymämme ovat yleiseen tilanteeseen nähden kohtuullisen hyvät, Antti Nieminen toteaa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?