Vaikka eletään vielä keskitalvea, suunnitelmat vuoden 2013 Puntalalle ovat jo käynnissä

Kesän rämisevin festari tulee taas – Puntala-Rock 2013

10puntalasta2

Vuonna 2012 Puntalassa rymisee jo noin 2000 ihmisen ja suurten nimien voimalla. Kuva: Jussi Saarinen

Lempäälän Puntala-Rockissa on kesäisin juhlittu punkmusiikkia jo vuosikymmenet. Vuosien varrella festivaali on jatkuvasti kasvattanut suosiotaan, ja nykyään sitä pidetään yhtenä Suomen tärkeimmistä punktapahtumista. Vaikka tässä vasta alkukeväässä mennäänkin, ovat suunnitelmat vuoden 2013 Puntalalle jo käynnissä.

Puntalan leirintäaluetta tapahtumapaikkanaan käyttävä festivaali on nykypäivänä jo niin suosittu, että alueen tila alkaa jo käydä ahtaaksi ihmisjoukoille. Puntala-Rockin järjestäjiin kuuluva Jukka Nakari (Kämäset Levyt Records, ex-Riistetyt, Sotatila) suhtautuu festivaalin tulevaisuuteen silti iloisin mielin:

– Puntala on monelle bändille varmasti se vuoden kohokohta soittaa. Vähän huonommatkin soittoajat keräävät innostuneen kansainvälisen yleisön ja joka bändille kyllä löytyy oma kannattajakuntansa. Mutta oma keikkansa pitää hoitaa kunnialla, koska tasokkaassa seurassa ollaan ja muiden bändien varjoon jää helposti.

Nakari kertoo myös suunnitelmista ratkaista Puntalan leirintäalueen koko-ongelman, sillä se alkaa käydä liian pieneksi yhä suurenevalle yleisölle.

– Ensi kesäksi on sovittu, että lippujen määrää rajoitetaan 1 700–1 800 lippuun. Tämä on välttämätöntä jo tilan leirinnän, vessojen ja viihtyvyyden suhteen. Tapahtuma halutaan pitää sen kokoisena, että saadaan homma vielä toimimaan omalla porukalla ja massatapahtumien lieveilmiöt minimoitua. Muutenkin Puntalan leirintäalueella halutaan ehdottomasti pysyä.

Jopa 2 000 kävijää

Puntala-Rockin saavuttama suursuosio ja sen kehittyminen näkyy myös julkisuudessa. Ensimmäisen kerran Puntala-Rock järjestettiin vuonna 1982, ja siitä lähtien yleisö ja puitteet ovat alati parantuneet. Tiina Wesslin (Punk Lurex) kertoo Puntala-kokemuksistaan jo vuosien takaa tähän päivään:

– Olin Puntala-Rockissa yleisönä jo vuonna 1982, kun se järjestettiin ensimmäistä kertaa. Silloin lava oli pikkuinen kymmenen sentin korkuinen koroke ja porukkaa oli kourallinen. Nythän yleisöä ja bändejä tulee paikalle ympäri maailman, ja festarilla on ihan kulttimaine.

Myös Wesslinin mielestä Puntala-Rockia olisi vaikea kuvitella mihinkään muualle kuin nykyiseen tapahtumapaikkaansa. Molemmat Wesslin ja Nakari ovat samaa mieltä tapahtuman kehityksestä ja ilmapiiristä; yleisö on hyvin mukana ja meininki on rento.

80- ja 90-luvun aikana festivaaleilla kävi noin parisataa ihmistä. Vuoden 2000 jälkeen yleisö on kasvanut jopa 2 000 kävijään. Monet saapuvat joka vuosi uudestaan nauttimaan. Vuoden 2013 Puntala Rock on taatusti edelleen kesän odotetuimpia musiikkitapahtumia.

 

Eero Ahonen

tet-harjoittelija

10puntalasta1

Puntala-Rock vuonna 1983 – olitko paikalla?

 

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?