Kuopio Tanssii ja Soi festivaalissa mukana lempääläläisväriä

Luokkaretki kuuhun -tanssiteos lähtee Kuopioon

Luokkaretki kuuhun -esityksen tanssijoina ovat Pirkanmaan Tanssiopiston 30 nuorta aktiivitanssijaa.

Luokkaretki kuuhun -esityksen tanssijoina ovat Pirkanmaan Tanssiopiston 30 nuorta aktiivitanssijaa.

Lempäälässä toimiva ja tanssitaiteen opetusta antava Pirkanmaan Tanssiopisto Elina Berg sekä nykymusiikkiyhtye TampereRaw ovat mukana vuoden 2013 Kuopio Tanssii ja Soi ohjelmistossa tanssiteoksella Luokkaretki kuuhun.

Esitykselle on musiikin säveltänyt Markus Fagerudd ja käsikirjoituksen on tehnyt Eppu Nuotio. Koreografiasta vastaavat Elina Berg, Satu Lankinen ja Outi Vilonen. Tanssijoina ovat Pirkanmaan Tanssiopiston 30 nuorta aktiivitanssijaa (13–20 v). Luokkaretki kuuhun -tanssiteoksen ensi-ilta nähtiin marraskuussa 2012 Tampere-Talossa.

– Pääsy Kuopio Tanssii ja Soi festivaalien ohjelmistoon on suuri kunnia. Festivaalin ohjelmisto koostuu tänäkin vuonna kansainvälisistä huippuvierailijoista sekä kotimaisen tanssin kärkinimistä. Nuorille tanssijoille tämä tuo taas lisäpotkua harjoitteluun ja ainutlaatuista esiintymiskokemusta, Elina Berg kertoo.

Luokkaretki kuuhun on Elina Bergin mukaan antanut ennen kokemattomalla tavalla tulevaisuuden tanssijalupauksille mahdollisuuden tutustua ammattitanssijan arkeen elävän musiikin tulkkina ja päästä mukaan tanssiproduktion tuotantoon. Koreografeille tilaisuus on myös ainutkertainen, sillä harvoin on mahdollisuus saada tilausteos uuden koreografian pohjaksi. Ja muusikoille on huikeaa tutustua näin kattavasti eri taiteenlajien harrastajiin ja ammattilaisiin.

– Tämä rajoja rikkova yhteistyö on ollut sekä antoisaa että opettavaista. Onkin hienoa päästä esittämään tehtyä työtä ja jatkaa sitä yksille Pohjoismaiden suurimmista ja tunnetuimmista tanssialan festivaaleille. Ja mikä voisikaan olla inspiroivampaa kuin uusi musiikki, koululaisen elämään sydämellisesti porautuva tarina, ennakkoluuloton koreografia ja nuori energia, Elina Berg innostuu.

Järjestyksessään 44. Kuopio Tanssii ja Soi -festivaali pidetään 13.–19. kesäkuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?