Musakonkarit nousevat yhä lavoille

11Corvus1
Lempäälässä perjantaina esiintyvä Corvus saa musiikillisia vaikutteita monesta suunnasta. Bändi on esiintynyt muun muassa Faces-etnofestivaaleilla ja Pispala Folkissa. Kuva: Hannu Koiranen

Kuulostavatko bändit Öystilä tai Lolita tutuilta? Pirkanmaalaisissa musiikkipiireissä 70-luvulla vaikuttaneet yhtyeet loivat pohjaa paikalliselle musiikkielämälle ja monelle bändille. Molempien yhtyeiden musiikilliset ja miehistölliset juuret ja lehvästöt ovat levittäytyneet sittemmin laajalle.

Perjantai-iltana Lempäälän Frendit-pubissa esiintyvän Corvus-yhtyeen riveissä on kaksi soittajaa, Markku Korsu ja Raine Skibdahl, jotka olivat tiiviisti mukana Lemporockin ensimmäisessä aallossa.

Corvus keikkailee noin joka toinen kuukausi pääasiassa Tampereen lähikunnissa. Perjantainen esiintyminen on Lempäälässä kuitenkin ensimmäinen.

– Lempäälään meidät sai keikalle se, kun hoksasimme, ettemme ole vielä tehneet siellä virallista keikkaa tämän bändin aikana. Yhtye perustettiin elokuussa vuonna 2008, Raine Skibdahl kertoo.

Skibdahlin mukaan on vaikea kuvailla, mitä genreä Corvuksen musiikki edustaa, mutta vaikutteita siinä on folk-musiikista, etnosta ja suomenkielisestä rockista, jopa jazzista.

– Sävy on meillä rauhallinen, joissain kappaleissa jopa meditatiivinen. Poimimme vaikutteita monesta suunnasta, mutta olemme saaneet palautetta, että kuulostamme kyllä juuri meiltä itseltämme, hän toteaa.

– Musiikkimme on hyvinkin omaehtoista tyylin ja sovitusten suhteen. Olemme musiikin käsityöläisiä eli teemme kaiken itse, sitoutumatta valmiisiin tyylilajeihin tai sovituksellisiin kaavoihin, yhtyeen kolmas jäsen Mirva Siitarinen kertoo.

Corvus julkaisi debyyttialbumin Hallittuun lentoon vuonna 2010. Skibdahlin mukaan yhtyeen on tänä keväänä vakaa aikomus mennä studioon ja tehdä toinen pitkäsoitto.

Yhtyeessä soittavat Mirva Siitarinen (laulu, koskettimet), Markku Korsu (basso, slidekitara) ja Raine Skibdahl (laulu, kitara).