Savelanmetsänhelmeen maankäyttösopimus

Vesilahden kunnanhallitus on hyväksynyt maankäyttösopimusluonnoksen Vesilahden kunnan ja Taitokaari Oy:n välillä. Taitokaari Oy omistaa Savelanmetsänhelmi-nimisen, noin 13 hehtaarin laajuisen alueen osayleiskaava-alueen Rautialassa. Tilalle on laadittu asemakaava.

Maankäyttösopimuksessa sovitaan maanomistajan osallistumisesta yhdyskuntarakentamisesta kunnalle aiheutuviin kustannuksiin sekä kunnallistekniikan ja teiden rakentamisesta ja niiden kustannusjaosta.

Sopimusalueelle kaavoitetaan 68 asuinpientalotonttia. Alueen rakentamistahti on enintään 20 tonttia vuodessa.

Maanomistaja rakentaa käyttö- ja jätevesiverkoston ja Suomelantien ensi vaiheessa omalla kustannuksellaan sekä alueen sisäiset tonttikohtaiset liittymät omalla kustannuksellaan. Alueen sisäpuolisen käyttö- ja jätevesiverkoston maanomistaja saa sopimuksen mukaan rakentaa haluamassaan aikataulussa, ja rakennustyöt voi tehdä vaiheittain alueen rakentamisen edistymisen mukaisesti.

Vesilahden kunta osallistuu vesi- ja viemärilinjan osuudelle rakennettavan käyttö- ja jätevesiverkoston rakentamiskustannuksiin ja Suomelantien rakentamiskustannuksiin suorittamalla maanomistajalle puolet rakentamiskustannuksista 10 vuoden sisällä Suomelantien ja vesi- ja viemärilinjalle rakennettavan käyttö- ja jätevesiverkoston käyttöönotosta.

Sisäisen vesi-, viemäri- ja katuverkoston ja alueen muiden yhteisten alueiden valmistuttua niiden omistus siirtyy sopimuksen mukaan kunnalle.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?