Taas etsitään Pirkanmaan vuoden kylää

Rämsöössä juhlittiin Moottorimusiikin festivaaleja viimeksi vuonna 2011.

Rämsöössä juhlittiin Moottorimusiikin festivaaleja viimeksi vuonna 2011.

On jälleen se aika vuodesta, kun haussa vuoden pirkanmaalainen kylä. Lisäksi etsitään maaseudun tiennäyttäjää ja vuoden maaseutuhenkilöä. Tänä vuonna hakumenetelmää on muokattu aiempaa yksinkertaisemmaksi.

Kilpailuun saa  osallistua kuka tahansa ja ilmoittaa mukaan minkä tahansa kylän, jonka kokee palkinnon arvoiseksi. Ainoina ehtoina on, että mukana pitää olla perustelu ja ilmoittajan nimi.

Kisa on järjestetty vuodesta 1998 asti. Vesilahden Rämsöö on valittu Pirkanmaan vuoden kyläksi kaksi kertaa vuosina 2001 ja 2007, jolloin se valittiin myös koko maan vuoden kyläksi.

Saapuneiden ehdotusten perusteella Vuoden kylä -työryhmä (edustajat Pirkan kylistä, Maa- ja kotitalousnaisista, 4H:sta, Pirkanmaan Liitosta ja edellisestä vuoden kylästä Lantulasta) valitsee finalistit ja tarpeen vaatiessa vierailee finalistikylissä.

Voittajakylän kyläyhdistys tai muu kylä- tai asukastoimintaa toteuttava yhdistys saa palkinnoksi 800 euroa. Voittajakylä ilmoitetaan automaattisesti valtakunnan Vuoden kylä -kilpailuun.

Kylä voi olla maalla tai kaupungissa, kunhan siellä on aktiivista, luovaa ja pitkäjänteistä toimintaa sekä kylän kehittämisessä huomioidaan kaikki ikäryhmät. Ainoana poikkeuksena ovat viimeisinä kolmena vuotena valitut Pirkanmaan vuoden kylät Mahnala Hämeenkyröstä, Kotala Virroilta ja Lantula Sastamalasta, niitä ei voi ehdottaa.

Maaseudun tiennäyttäjäksi haussa on kylätoiminnassa erityisen ansioituneita henkilöitä, jotka ovat olleet pitkä-aikaisella panoksellaan kehittämässä valtakunnallista tai paikallista kylätoimintaa.

Vuoden maaseutuhenkilö on ihminen, joka on saavuttanut erinomaisia tuloksia erityisesti kylätoiminnassa, leader-toiminnassa tai muussa paikallisessa kehittämistyössä. Valinta ei ole sidottu nimettävän henkilön taustaorganisaatioon.  Tässä valinnassa ei painoteta senioriteettia tai pitkää toiminta-aikaa, vaan valittavan henkilön hyviä tuloksia, innostavuutta ja innovatiivisuutta.

Ehdotuksia otetaan vastaan  15. maaliskuuta asti  sähköpostitse (marja.vehnamaa@pirkankylat.fi) ja postitse (Heiskankuja 1, 39100 Hämeenkyrö).

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?