Niskaset ja muut suksivauhdissa

Pyhäjärvellä Koululiikuntaliiton mestaruushiihdoissa Iida Niskanen oli 14-sarjan 18.

”Iiro Niskanen, Lempäälän Kisa” on jo muutamana talvena kuuluteltu Finlandia –hiihdon loppusuoralla. Niin viime sunnuntainakin – Iiro sijoittui 50 kilometrin vapaan kiritaistossa kolmoseksi.  Ykköseen,  Joensuun Kari Varikseen oli selvä minuutin kaula, mutta seuraavat  sijat oli sekunttipeliä. Porvoon Joachim Gustafsson ehti kakkoseksi, Iiro kolmoseksi, Joachimin veli Johan jäi samalla ajalla neloseksi.

Enin osa matkasta hiihdeltiin sopuisasti. Edellisenä päivänä perinteisen Finlandian voittanut Varis irtaantui noin kymmenen hiihtäjän joukosta 40 kilometrin paikkeilla. Iiro oli tyytyväinen taisteluunsa Gustafssoneja vastaan, veljeksillä kun on erinomaisia SM -sijoituksia tältä talvelta.

Iida ja Valtteri Niskanen eivät ole Iirolle sukua, mutta silti erinomaisia hiihtäjiä. Pyhäjärvellä Koululiikuntaliiton mestaruushiihdoissa Iida oli 14-sarjan 18. ja Valtteri 16-sarjan 14. Molempien sarjoissa oli yli 60 kilpailijaa. Kärjessä keikkuivat samat nimet kuin monesti ennenkin vastaavissa kilpailuissa, mutta Hakkarin koulua edustaneet sisarukset pääsivät jo lupaavan lähelle kärkeä. Kilpailu käytiin vapaalla.

Pirkkalan viikonvaihteessa pidetyissä vapaan tyylin nuorisohiihdoissa kilpaili parikymmentä Lempäälän ja Vesilahden junioria.  LeKin Henna Mettalo otti ensi viikonvaihteen Hopeasomman loppukilpailuja ajatellen hyvän startin voittaen 15- sarjan vitosen. Saman tempun tekivät seurakaverit, 11- sarjan Pinja Kianta ja vuotta nuoremmissa Leevi Lampén. Leevin sarjassa Atte Urvanta oli 3. ja Pinjan ikäisissä Samuel Suoniemi samoin 3.

LeKin 8-12- vuotiaista Inka Joensivu, Roni Rämä ja Oona Kaikkonen sijoittuivat nelosiksi. Hyvin hiihtivät myös Jussi Plym, Eerik Aaltio, Roope Rämä, Ella Noora Haapalehto, Antto Myllymäki, Miika Niemelä, Aatu Vaittinen ja Kasper Joensivu sekä Vesilahden Visan Riikka ja Kaarle Luukkaala.