”Vt 3:n meluntorjunta toteutettava alkuperäisessä laajuudessaan”

Lempäälän keskustan alueella Ryynikässä on lähellä rautatietä paljon uutta asutusta, jolla ei vielä ole melusuojausta. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän keskustan alueella Ryynikässä on lähellä rautatietä paljon uutta asutusta, jolla ei vielä ole melusuojausta. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kaavoitus- ja rakennusjaosto esittää yksimielisesti kunnanhallitukselle, että kolmostien meluntorjunta Sääksjärvellä pitää toteuttaa vuosien 2008–12 toimintasuunnitelman mukaisessa laajuudessa. Siinä melueste oli nyt esitettyä pidempi ulottuen tien länsipuolella etelämmäksi, Sääksjärven ramppiin asti.

Uuteen, vuosien 2013–18 meluntorjunnan toimintasuunnitelmaan sisältyy Lempäälän kunnasta kolme kohdetta torjuntatoimenpide-ehdotuksineen. Kohteista kaksi, valtatie kolme Sääksjärvellä ja rautatie Ryynikässä, on sijoitettu torjuntatoimien kiireellisyysjärjestyksessä korkealle.

– Mikä toivottavasti nopeuttaa kohteiden melusuojauksen käytännön toteuttamiseen vaadittavan erillisrahoituksen saamista, lautakunta toteaa kunnanhallitukselle esittämässä lausuntoehdotuksessaan.

Moottoritien meluntorjuntakohde Sääksjärvellä on Pirkanmaan Ely-keskuksen maanteiden meluntorjuntakohteiden kiireellisyysjärjestyksessä toisena. Suunnitellusta meluntorjunnasta hyötyy torjuntasuunnitelman mukaisesti 137 asukasta. Alue sisältyi edelliseen maanteiden meluntorjunnan toimintasuunnitelmaan 2008–12.

Toimintasuunnitelmaan sisältyy Lempäälän kunnasta kaksi rautateiden meluntorjuntakohdetta. Rautateiden meluntorjutakohteiden kiireellisyysjärjestyksessä Ryynikkä on ensimmäisellä sijalla ja Harakkala kuudennella. Ryynikässä suunnitellusta meluntorjunnasta hyötyy torjuntasuunnitelman mukaisesti 426 ja Harakkalassa 852 asukasta.

Edellinen, vuosien 2008-12 meluntorjunnan toimenpidesuunnitelma sisälsi Lempäälän  kunnasta kaksi kohdetta. Moottoritien kohde Kulju-Sääksjärvi on toteutettu ja toinen valtatie kolmosen varren kohde Sääksjärvi-Multisilta (Uusi Eurooppa) on sisällytetty meluntorjunnan toimintasuunnitelmaan vuosille 2013–18.

Liikennevirasto on pyytänyt 15. maaliskuuta mennessä Lempäälän kunnalta lausuntoa meluntorjunnan toimintasuunnitelmaluonnoksesta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?