Palaute käydään läpi henkilökunnan kanssa
Poskiontelotulehduksen hoito vaatii päivystyshoitoa potilaan tilanteen mukaisesti, ja syytä onkin kuunnella asiakkaan tuntemuksia sairaudesta sekä mahdollista aiempaa historiaa taudin suhteen. Onko asiakkaalla esimerkiksi ollut aiemmin useita poskiontelotulehduksia, jotka eivät ole menneet ohi lääkehoidolla, ja on jouduttu tekemään punktointi?
Punktointi voi olla osa hoitoa, mutta ei yleensä koko hoito. Poskiontelotulehduksista noin kaksi kolmasosaa paranee ilman lääkettä. Hoitona käytetään ensisijaisesti antibiootteja. Jos oireet ovat voimakkaita, tauti pitkittyy, potilas on raskaana tai ensisijaisista lääkkeistä ei ole apua, voi punktiosta tai onteloiden huuhtelusta olla hyötyä.
Jos lääkärillä ei ole kokemusta punktioiden teosta, niin silloin sen tekeminen voidaan siirtää seuraavaan päivään. Nyt kuten asiakas kertoo, valitettavaa kyllä kirjausta käynnistä ei ole tehty, mikä pitäisi aina tehdä. Asiakas olisi oireiden ja aiemman kokemuksen mukaan vastaavasta vaivasta pitänyt ottaa lääkärin vastaanotolle. Vastaanotolla olisi voitu aloittaa antibioottihoito ja antaa aika seuraavalle päivälle punktion tekoa varten, jollei päivystävällä lääkärillä itsellään olisi ollut toimenpiteen tekoon riittävää kokemusta.
Pahoittelen sitä, että oma kokemuksenne sairaudesta on jäänyt huomioimatta ja hoitonne ei ole edennyt asianmukaisella tavalla. Palautteenne käydään läpi henkilökunnan kanssa.
Hoitotyön johtaja Sari Tommola