Naislentopallokaudella nautittiin ja opittiin

Varsin iloisin fiiliksin päättivät molemmat lempääläiset naislentopallon sarjajoukkueet kautensa. Molemmat sakit pelasivat Lempäälän Kisan nimissä, toinen sakki koostui kokeneista pelaajista ja toinen juniori-ikäisistä lentopalloilijattarista.

– Kausi meni yllättävän hyvin siihen nähden, että kovasta etsimisestä huolimatta emme löytäneet porukallemme valmentajaa. Hyvin saimme sovittua pelikuviot keskenämme ja jokaiseen matsiin riitti tarpeeksi pelaajia, kiitteli Kisan kokeneemman sakin puuhanainen Niina Kuusela.

Kisan konkarileidit klaarasivat tiensä kakkossarjan ylempään jatkosarjaan, jossa tasaisten pelien jälkeen summautui neljäs sija. Merkille pantavaa oli, että kahdeksasta pelistä peräti viisi pelattiin viisieräisenä otatuksena.

LeKi:n lentopallonaisten kausi kasvatti kokemusta.
LeKi:n lentopallonaisten kausi kasvatti kokemusta.

– Saatiin pelata koko rahalla, nauraa Niina Kuusela.

Tasaisen ryhmän pelaajista kokenut Sanna Melonen-Nyman kannattaa nostaa esiin, hän nousi kauden aikana pelilliseksi johtohahmoksi ja toi pääsarjasta asti kumpuavalla kokemuksellaan paljon pelillistä varmuutta.

Kisan kakkosjoukkue koostui nuorista neitosista ikähaarukasta 1997–99 syntyneet. Joukkue jäi täpärästi kakkossarjan alempaan jatkosarjaan, mutta valmennusjohdon tavoite saada kokemusta ja kovuutta, täyttyi hyvin.

– Keväällä pelasimme otteluita, joissa oli paljon pitkiä ja puuskuttavia palloralleja, jotka toivat likoille paljon lisää rutiinia ja luottamusta omiin kykyihin ratkaista pitkät taistelut, kommentoi Kisan toinen valmentaja Virpi Ollila, joka luotsasi joukkuetta yhdessä Jaana Stenmanin kanssa.

Sairastelut ja loukkaantumiset rassasivat joukkuetta, mutta toisaalta ne avasivat tilaa nuoremmille tulla mukaan ja saada näin kullan kallista kokemusta kovista otteluista. Sekä Kisan B- että C-tytöt ovat pelanneet SM-sarjassa hyviä pelejä ja B-tyttöjen tärkeä välieräturnaus pelataan Sääksjärvellä 13. huhtikuuta.

– LeKi:n junnuista pukkaa monesta ikäluokasta hyvää pelaajamateriaalia, joten tulevaisuudessa olisi saumaa tavoitella vaikkapa ykkössarjapaikkaa, visioi Virpi Ollila naislentopallon jatkoa.