Zumballa hiki irti karibialaisittain

Zumba-ohjaajilta ei virta lopu kahdessa tunnissa.

Zumba-ohjaajilta ei virta lopu kahdessa tunnissa.

Ulkona on harmaata ja koleaa, sisällä sali on viileä ja hieman hytisyttävä. Mietin, olisiko pitänyt laittaa enemmän vaatetta päälle. Edessä on Liikuntakeskus Parkin zumba-maraton, eli kaksi tuntia karibialaisia rytmejä ja silkkaa salsalantiota.

Huoli kylmyydestä osoittautuu aika nopeasti turhaksi. Viidentoista minuutin zumbaamisen jälkeen ei todellakaan ole kylmä. Puolen tunnin päästä keho on sulaa hyytelöä. Kuinka voi jaksaa vielä puolitoista tuntia zumbaamista?

Vaan kummasti jaksaa. Musiikki vie mennessään, ja tarttuvan rytmin myötä väsymyksen vain unohtaa. Ohjaaja Hanna-Kaisa Kivistö kannustaa, vaikkei jokainen liikerata niin täydellisesti menisikään.

Upeat merengue- ja salsatahdit vievät ajatukset muille maille. Hetkessä olen palmujen alla hiekkarannalla. Niskasta kuuluu niks ja selästä naks, kun karibialaiset tahdit pyörittävät kehoani.

Kahden tunnin jälkeen jalat ovat entistä pahemmin hyytelöä ja puhe puuroa. Silti huomaan ajattelevani, että tätä meidän jäykkäselkäisten ja -niskaisten suomalaisten pitäisi harrastaa, jos mitä.

Melkein puolimaraton

– Kahden tunnin aikana hiki virtaa ja kaloreita kuluu huima määrä. Se on vähän sama kuin puolimaratonin juoksisi, kuvaa yrittäjä Minna Rajamäki lauantaina 27. huhtikuuta järjestettyä zumba-maratonia.

– Meiltä on toivottu ryhmäliikuntatunteja, ja päätimme, että aloitetaan ryhmäliikuntatunnit isolla maraton-tapahtumalla. Säännölliset zumba-tunnit alkavat meillä kesällä, Rajamäki jatkaa.

Maratontempauksen tavoitteena oli saada sadan zumbaajan raja rikki, mutta ihan siihen ei päästy. Iso joukko kuntoilijoita koolle saatiin kuitenkin.

Lauantain zumba-maratonin osallistujista kaikki olivat naisia, mutta Rajamäen mukaan laji sopii loistavasti miehillekin. Mitään etukäteistaitoja ei tarvita, vain rento asenne ja hiven huumoria.

Harjoittelun myötä homma selvästi helpottuu, tietävät lempääläiset Kati Laitinen, 15, ja Riikka Salmenoja, 14.

– Ensimmäisellä kerralla katsoin kelloa vähän väliä, kun en meinannut jaksaa, Laitinen kertoo.

– Nyt toisella kerralla pystyi jo keskittymään zumban liikkeistä ja musiikista nauttimiseen, Salmenoja sanoo.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?