Aiesopimukset kolmelle hehtaarille keskustan kehittämisestä

 

Lännessa sijaitsevan Kirkkotorin alueen suunnittelusta vastaa aiesopimuksen mukaisesti YIT Rakennus Oy ja SRV Rakennus Oy Pirkanmaa rautatien itäpuolella olevan Piiponpellon alueen suunnittelusta. Kuva: Soile Virtanen

Lännessa sijaitsevan Kirkkotorin alueen suunnittelusta vastaa aiesopimuksen mukaisesti YIT Rakennus Oy ja SRV Rakennus Oy Pirkanmaa rautatien itäpuolella olevan Piiponpellon alueen suunnittelusta. Kuva: Soile Virtanen

Lempäälän keskustan kehittäminen astuu Piiponpellon alueella ja Kirkkotorin alueella toteutusvaiheeseen. Lempäälän kunnanhallitus on hyväksynyt maanomistajien aiesopimukset SRV Rakennus Oy Pirkanmaan kanssa Piiponpellon alueen noin 1,1 hehtaarin alueen suunnitteluprosessista ja YIT Rakennus Oy:n kanssa Kirkkotorin alueen noin 2,3 hehtaarin alueen suunnitteluprosessista.

Piiponpellon alueelta on jo valmistunut yleissuunnitelma ja kaavaehdotus on valmis aikataulun mukaan tänä vuonna. Aiesopimusta koskeva alue sijaitsee Puistokadun ja rautatien välissä Manttaalitalon ja S-Market-kiinteistön pohjoispuolella. Aiesopimuksen mukaan SRV:n suunnitelman on oltava taloudellisesti toteuttavissa.

Vielä ilman yleissuunnitelmaa olevan Kirkkotorin suunnitteluhanke etenee aiesopimuksen kukaan siten, että ideointivaihe olisi tämän vuoden syyskuun loppuun mennessä niin pitkällä, että hankkeessa voitaisiin edetä viitesuunnitelmien laatimiseen.  Ideasuunnitelmista valitaan tai yhdistellään ratkaisut jatkovalmistelun pohjana olevaksi viitesuunnitelmaksi. Tavoitteena on, että viitesuunnitelmat Kirkkotorin alueelta ovat tämän vuoden marraskuun loppuun mennessä valmiita ja asemakaavan laatiminen voidaan käynnistää vuonna 2014. Esisopimusalue sijaitsee Tampereentien länsipuolella kirkosta etelään.

Aiesopimusten tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa alueista Lempäälän keskustan osayleiskaavaan tavoitteita täyttävä alue, joka käsittää nykyaikaista asumista ja aluekokonaisuuteen sopivia palveluja. Yhdessä toteutetun viitesuunnitelmaprosessin pohjalta kunta laatii asemakaavan kummallekin alueelle. Sen jälkeen tarkoituksena on kunnan, maanomistajien ja molempien rakennusliikkeiden välille laatia tontteja ja rakennuspaikkoja koskevat esisopimukset.

Muista osa-alueista kunta valmistelee rakennusliikkeiden kanssa vastaavia aiesopimuksen toukokuun aikana.

Lempäälän keskustan kehittämisen vaiheittain tapahtuvassa hankesuunnittelun ja hankkeiden toteutuksen seuraavat osa-alueet ovat kaupallisten palvelujen alue ydinkeskustassa ja ”Lempäälän tulevaisuuden koulu” -prosessi.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?