Kustannusarvio 500 000: Juok­su­ra­tojen kantavat rakenteet syytä vaihtaa

Hakkarin urheilukentän korjaus keskeytetään

Hakkarin urheilukentän korjaus keskeytetään aiotussa muodossa. Ensi alkuun tehdään vain välttämättömimmät muutokset. Juoksuradat pitäisi uusia kantavia rakenteita myöten. Kuva: Juha Raunio

Hakkarin urheilukentän korjaus keskeytetään aiotussa muodossa. Ensi alkuun tehdään vain välttämättömimmät muutokset. Juoksuradat pitäisi uusia kantavia rakenteita myöten. Kuva: Juha Raunio

Lempäälän kunnassa valmistaudutaan vapaa-aikajohtaja Erkki Häklin mukaan tällä hetkellä siihen, että Hakkarin urheilukentälle tehdään vain välttämättömät korjaukset. Korjaustoimien ajankohta ei ole vielä tiedossa, ja kentän sulkuaikoihin tullee muutoksia.

Hakkarin urheilukentän perusteellinen korjaus ja sen vaatimat määrärahat on tarkoitus tuoda normaalin budjettikäsittelyn kautta uusituin suunnitelmin.

– Toteuttamisajankohta määritellään tuleville vuosille sen mukaan kuin valtuusto määrärahoista päättää. Kaikki suunnitelmat ovat menossa siis uusiksi ja tulevan suunnittelun yhteydessä käydään uudelleen läpi myös eri lajien tarpeet ja toimintojen järjestäminen, sanoo Häkli.

Juoksuradat oletettua
heikommassa kunnossa

Hakkarin urheilukentän suunniteltuun remonttiin on tullut muutoksia kenttätilanneselvitysten ja käyttäjiltä saatujen kommenttien johdosta. Selvityksissä on paljastunut, että kentän juoksuratojen pinnoitteet ovat aikaisemmin oletettua huonommassa kunnossa.

– Kunnan liikuntapalvelut ja tekninen toimi ovat käyneet läpi aikaisemmat tiedot remontista ja sen suunnittelusta ja sen jälkeen tulleet uudet tiedot ja päätyneet esittämään, että koko remontin toteuttaminen nyt suunnitellulla tavalla keskeytetään, Häkli täsmentää

Kentälle on tehty jo pariin otteeseen pinnoituskorjaus eikä kolmatta kertaa vastaavaan toimenpiteeseen nykykuntoisella kentällä kannata ryhtyä. Seuraava vaihe pitäisi olla perusteellinen kenttäremontti, jonka kustannusarvio on tällä hetkellä noin 500 000 euroa.

– Sitä ei voida tehdä nykyisellä aikataululla eikä budjetissa ole tällaista rahaakaan. Kovan pak­kas­tal­ven jälkeen juoksurata on routinut huomattavasti aiempia vuo­sia enemmän ja näin ollen suunniteltu pelkkä pinnoitteen uusiminen ei ole järkevää. Juoksuradalla on myös huomattavia painumia, joiden kor­jaa­mi­nen pinnoitteen uusimisella ei ole mahdollista, Häkli sanoo.

Yhtenä remonttivaihtoehtona kunnassa on mietitty pahiten kärsineiden kohtien korjausta. Siinä pinnoitteen alla oleva vet­tä ­lä­päi­se­vä asfalttibetoni uusittaisiin tai vähintäänkin oikaistaisiin uudella kerroksella avoin­ta asfalttibetonia sekä pahinten routineesta kohdasta huol­to­ra­ken­nuk­sen puoleisesta kaarteesta osittain uusia kantavat ra­ken­ne­ker­rok­set.

– Tämän kunnostustyön kustannusarvio on noin 250 000–300 000 euroa eli lisämäärärahan tarve on noin 100 000–150 000 eu­roa. Sillä ei vielä varmisteta sitä, ettei uudelleen pin­noi­tet­tu päällyste vaurioituisi routimisesta aiheutuvasta rakenteiden liikkeestä. Jot­ta routavaurioiden riski minimoitaisiin, tulisi kentälle vaihtaa juok­su­ra­dan osalle myös kantavat rakenteet, jolloin korjaustöiden kus­tan­nus­ar­vio on noin 500 000 euroa.

Tekninen lautakunta on 29. huhtikuuta päättänyt esittää kunnanhallitukselle, että Hakkarin kentälle tehdään vain välttämättömät pinnoitekorjaukset vuonna 2013 ja kaikista liikuntapaikoista laaditaan kokonaisvaltainen suunnitelma. Kunnanhallituksen listalla asia on 20. toukokuuta ja kunnan vapaa-aikalautakunta käsittelee liikuntapaikkasuunnitelman laatimista kokouksessaan 16. toukokuuta.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?