Kunta osti Hääkiven kahvilarakennuksen

Hääkiven alueen kahvilarakennus on siirtynyt kunnan omistukseen 75 000 eurolla. Kuva: Erkki Koivisto

Hääkiven alueen kahvilarakennus on siirtynyt kunnan omistukseen 75 000 eurolla. Kuva: Erkki Koivisto

Hääkiven alueen kahvilarakennus on siirtynyt kunnan omistukseen 75 000 eurolla. Kuva: Erkki Koivisto

Kahvilarakennuksessa ei ole ollut viime aikoina toimintaa. Kuva: Erkki Koivisto

Lempäälän kunnanhallitus on päättänyt ostaa yrittäjältä Hääkiven levähdysalueella sijaitsevan kahvilarakennuksen. Samalla kunta irtisanoo vuokrasopimuksen. Kauppahinta on 75 000 euroa.

Hääkiven levähdysalueella maantie numero 190:n (entisen Turuntien) kupeessa Liuhanvuolteen rannassa on kunnan omistamalla maalla vuodesta 1978 sijainnut kahvilarakennus, jossa eri yrittäjät ovat vuorollaan harjoittaneet kahvilatoimintaa. Viime ajat alue on viettänyt hiljaiseloa.

Tilat ovat olleet yrittäjillä vuokralla velvoitteena pitää kiinteistöllä kahvila- ja mökkimajoitustoimintaa sekä alueen huolto ja kunnossapito. Alueella sijaitsee myös hirsimökki, joka on ollut viime vuosina keskustan kehittämisryhmän kokoontumistilana.

Kahvilarakennuksen nykyinen omistaja on ostanut kahvilarakennuksen ja vuokraoikeudet vuonna 2009. Hän on tehnyt remonttia rakennuksessa, mutta on tullut siihen tulokseen, ettei hänellä ole mahdollisuutta toimia yrittäjänä alueella.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?