Loiske teki sen taas – yliaikamaalilla täydet pinnat Sääksille

Sääksjärven Loisketta onnikin suosii, mutta urheilussa vanha totuus on, että onni on myös ansaittava. Onnea ja kovaa työtä oli Loiskeella mukana, kun se löylytti sarjassa ennen tätä peliä tappioitta tarponeen FC Tigersin lukemin 3 – 2 (1-0) ukkosen säestämässä 3.divisioonan jalkapallo-ottelussa.

Pelin alkua ryyditti sadekeli, jota komeat salamat valaisivat. Kerran salama löi niin liki, että karmean ukkospamahduksen jälkeen ottelun tuomari keskeytti pelin noin kymmeneksi minuutiksi.

Pelin tasoa ja tempoa eivät luonnonolot haitanneet, päinvastoin paikalle uskaltautunut 50-päinen väki näki energisen ja sarjatason huomioiden tasokkaan pelin. Iso plussa tuli molemmille joukkueille jaksavasta juoksusta, lenkillä ilmiselvästi on käyty ahkerasti.

Loiske karkasi kahden maalin johtoon Miikka Saarenrinteen ja Tomi Vikmanin maaleilla, jotka molemmat syntyivät kulmapotkuista. Varsinkin Vikmanin osuma oli riemastuttava, sillä topparin tontilla pääosin uurastava mies ei maalitykin viittaa päällään totisestikaan kanna.

Toisen jakson puolivälistä alkoi kuitenkin Tigersin syöttömylly parantua ja se jauhoi ensiksi kavennuksen ja perään tasoituksen. Loiske lipui jo paniikkitilaa kohti, sillä tekopaikkoja tamperelaisilla oli useita johtomaaliinkin. Loiskeen maalilla Vesa Impola teki muutaman loistavan torjunnan pelin ratkaisuhetkillä.

Loiske kuitenkin sätki sisukkaasti ja pelikellon näyttäessä yliaikaa nousi vaihdosta kauden debyyttipeliinsä mukaan otettu Tomi Lahtinen esiin. Tarkka laukaus vei pallon Tigers-maalin alakulmaan ja näin Loiske tuuletti jälleen kolmen pinnan voittopottia. Edellisen kerran sama eli yliajalla hankittu voitto kuittaantui viikkoa aiemmin Eurasta.

Hätiköidyt ennakoinnit ovat urheilussa aina vaarallisia, mutta jo nyt, kun kausi on vielä nuori, haluttaa povata Loiskeen toteuttavan tavoitteensa eli säilyttää sarjapaikkansa. Joukkueen pelitatsi on juuri nyt erinomaista tasoa, materiaalia riittää kentälle ja penkille yllin kyllin ja meno sekä meininki seurassa vaikuttavat erinomaiselta.
Seuraavaksi sarjakärki Ilves-Kissat testaa Loiskeen mahtivireen ja ennen juhannusta Loiske ottelee vielä Nokian Palloseuraa vastaan.