Tienvarsipuustoa raivataan kolmostiellä

Pirkanmaan ely-keskus teettää valtatie 3:n varrella tienvarsipuuston ja -kasvillisuuden raivauksia. Raivaustyössä poistetaan valtatien liikenneturvallisuutta vaarantavaa kasvillisuutta.

Tampereen ja Lempäälän kuntien alueella raivauksia tehdään Puskiaisten liittymän ja Valkamankadun alikulun välillä. Raivauksilla halutaan parantaa valtateiden liikenneturvallisuutta erityisesti hirvivaara-alueilla.

Raivaustyötä tehdään kesäkuun ja joulukuun välisenä aikana. Raivaustyön toteuttaa pääurakoitsijana Kaskenoja Oy.

Tiealueelta poistetaan törmäystilanteissa vaaralliset runkopuut ja harvennetaan suoja-alueen kasvillisuutta nostamalla runkopuiden oksakorkeutta karsinnoilla noin kolmeen metriin. Tavoitteena on poistaa hirvien ja peurojen suosimat piiloutumistiheiköt tien varrelta ja parantaa samalla eläinten näkyvyyttä autoilijoille.

Puustoa ja kasvillisuutta raivataan maantien suoja-alueella, joka ulottuu 20 metrin etäisyydelle maantien keskilinjasta. Rauhoitettuja tai istutettuja puita ja pensaita ei raivata. Pihojen tai talouskeskuksien kohdalla kasvavasta suojapuustosta poistetaan ainoastaan tiealueelle kaatumisvaarassa olevat puut. Tiealueen puusto jää tienpitäjälle. Tiealueen ulkopuolella raivattava kasvillisuus, pienpuusto sekä niin sanottu rajapuusto jätetään hajautettuna maastoon.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?