Huvittelu: Funparkissa on saanut huvitella vuoden päivät. Käyttäjät ovat jo löytäneet suosikkilaitteensa.

Funparkissa toivotaan sateista kesää

Meeri Kerkkänen, 9, Niini Saxelin, 9, Vilja Saxelin, 12 jaTouko Saxelin tulivat Funparkiin lomareissulle hieman pidemmän matkan takaa. Meeri asuu Joensuussa ja Saxelinit Nurmijärvellä. Porukka oli juuri testannut G-force-simulaattoria.

Meeri Kerkkänen, 9, Niini Saxelin, 9, Vilja Saxelin, 12 ja Touko Saxelin tulivat Funparkiin lomareissulle hieman pidemmän matkan takaa. Meeri asuu Joensuussa ja Saxelinit Nurmijärvellä. Tämä oli kaikille ensimmäinen kerta Funparkissa. Porukka oli juuri testannut G-force-simulaattoria, ja mukavaa kuulemma oli.

Funpark on siitä harvinainen huvipuisto, että siellä sateiset kesäpäivät ovat niitä kaikkein vilkaimpia. Katto on sisähuvipuiston suurin kilpailuetu esimerkiksi Särkänniemeen tai Linnanmäkeen nähden. Kun ei olla sään armoilla, jokainen päivä on potentiaalinen huvittelupäivä.

Pohjois-Euroopan suurin sisähuvipuisto Funpark  on toiminut Ideaparkissa nyt vuoden päivät. Pääpiirteittäin kulunut vuosi on sujunut odotusten mukaan. Huvipuistopäällikkö Jouko Järvinen kertoo, että muutama vakikäyttäjäkin on jo saatu.

– Selvästi näkee sellaisia paikallisia poikaporukoita, jotka käyvät Funparkissa useammankin kerran viikossa.

Vaikka osa on löytänyt Funparkin, silti kuluneen vuoden merkittävin haaste on ollut  huvipuiston tunnetuksi tekeminen. Ideaparkin kauppakeskusjohtaja Olli Gestranius teki marraskuussa kävijätutkimuksen, josta kävi ilmi, että 80 prosenttia Ideaparkin asiakkaista ei tuntenut Funparkia laisinkaan.

– Kauppakeskuskuksen työntekijöistäkään osa ei tiennyt, mikä on Funpark. Melkein puoli vuotta olimme touhunneet, ja silti palvelua ei tunnettu. Sittemmin olemmekin satsanneet markkinointiin voimakkaasti.

Myös HopLopin tilanne on ihmetyttänyt Gestraniusta.

– Kun Funpark tuli, moni ajatteli, että HopLopia ei enää ole. Todellisuudessa kaikki fyysiset puitteet ovat täsmälleen samat kuin aiemmin: HopLop siis sijaitsee Funparkin sisällä.

– Funparkin myötä mukaan on tullut lisää aktiviteettejä, eikä hinnoittelussakaan ole juuri mitään eroa aiempaan verrattuna.

Kävijöitä sen verran kuin ajateltiinkin

Gestranius sanoo, että Funparkilla on vuodessa 168 potentiaalista hyvää päivää ja noin 200 huonoa.

– Funparkin kävijämäärä kulkee käsi kädessä Ideaparkin kävijämäärän kanssa. Silloin kun on loma ja huono ilma, on paljon porukkaa. Sitten taas kun on hieno ilma ja arki, on rauhallista.

Kävijämäärät ovat Gestraniuksen mukaan olleet suunnilleen sillä tasolla kuin hän ajatteli. Taloudellinen tavoite Funparkilla on päästä plussan puolelle kolmantena toimintavuotenaan.

Tulevaisuudessa Gestranius haluaisi, että Funparkin ja Ideaparkin yhteistyö pelaisi paremmin. Toiveena olisi, että Funpark-rannekkeen kanssa voisi poistua alueelta ja palata takaisin miten haluaisi. Välillä voisi käydä vaikka syömässä ja shoppailemassa, ja sitten taas palata huvitusten pariin. Haasteena tässä järjestelyssä on sisäänkäyntien ruuhkautuminen.

– Yhtenä ajatuksen tulevaisuudessa on myös lapsiparkki-palvelu. Sen toteuttaminen vaan ei ole ihan helppoa. 20 lapsen tapauksessa se vielä onnistuisi, mutta kun lapsia on 200 on tilanne on aivan eri.

 

Vauhdin hurmaa Spinni-laitteessa.

Vauhdin hurmaa Spinni-laitteessa.

Mikä huvipuistoväkeä kiinnostaa?

Huvipuistopäällikkö Jouko Järvisen mukaan Funparkissa väkeä kiinnostaa eniten sellaiset laitteet, joissa on kilpailuelementti jollain tavalla läsnä. Tällaisia ovat esimerkiksi  Megazone-tyyppinen Lasersota ja Mahdoton tehtävä -esterata.

– Jotkut poikaporukat voivat viettää kuusikin tuntea putkeen yrittäen rikkoa ennätyksiään Mahdottomassa tehtävässä. Kai se on hienoa saada oma nimi ennätyslistalle.

Myös ulkona oleva benjitrampoliini on Järvisen mukaan kovassa käytössä. Benjitrampoliinissa on mahdollisuus koettaa temppuilua turvallisesti valjaissa roikkuen.

Niin ikään simulaattorit, kuten XD, G-force ja 6D ovat olleet huvittelijoiden mieleen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?