Kylätapahtuma: Pienimmistä markkinoista Koskenkylässä on muotoutumassa hyvää vauhtia keskikokoisimmat markkinat

Mini-markkinat kokosivat kyläläiset yhteen

Hanna Suutari osti design inkamarian Inka Valtamolta itse otetusta valokuvasta tehdyn postikortin.

Hanna Suutari osti design inkamarian Inka Valtamolta itse otetusta valokuvasta tehdyn postikortin.

Vesilahden Koskenkylässä, kylätalo Koskenvoiman pienessä pihapiirissä vietettiin lauantaina 29. kesäkuuta viidettä kertaa Pirkanmaan pienimpiä markkinoita.

– Myyjiä on tullut joka vuosi lisää ja viime aikoina olemme harkinneet tapahtuman nimen muuttamista Pirkanmaan keskikokoisimmiksi markkinoiksi, nauraa Ylämäen kyläkerhon puheenjohtaja Silja Titov.

– Mietimme kyläkerhossa alunperin jotakin kivaa kesätapahtumaa, myyjäisiä tai kirppistä kylätalolle. En muista kuka idean Pirkanmaan pienimmistä markkinoista keksi, mutta markkinoista tuli traditio ja nimestä tavaramerkki, hän jatkaa.

Ylämäen kyläkerhon ja Grilli-kahvila Koskenvoiman yhteistyössä järjestämille markkinoille saapui myyjiksi muun muassa paikallisia käsityöläisiä. Päivi Niemi Vesilahdesta tuli ensimmäistä kertaa Pirkanmaan pienimmille markkinoille myymään itsetekemiään sisustuskylttejä.

– Tällaiset tapahtumat ovat mukavia, koska täällä tutustuu paikallisiin ihmisiin, hän kiittelee.

Niemi askartelee ja tekee käsitöitä harrastuksekseen. Kotinsa Villa Vaahteran askarteluhuonetta hän kutsuu hymyillen mielenterveystoimistoksi.

Päivi Niemen kyltit herättivät sisustajien kiinnostuksen. Kylttejä tilattiin koteihin myös omilla teksteillä.

Päivi Niemen kyltit herättivät sisustajien kiinnostuksen. Kylttejä tilattiin koteihin myös omilla teksteillä.

Makkaraa mahantäytteeksi ja suupielet sokerisiksi

Sateinen ilma ei pelästyttänyt kävijöitä, vaan kyläläisiä ja ohikulkijoita saapui tasaiseen tahtiin ostoksille ja tapaamaan toisiaan. Anne Krank Grilli-kahvila Koskenvoimalta kertoo markkinavieraita tulleen Vesilahden lisäksi ainakin Tampereelta, Akaasta, Lempälästä ja Kylmäkoskelta. Oleellinen osa Pirkanmaan pienimpiä markkinoita ovat makkara ja muurinpohjaletut. Niiden lisäksi Krank kertoo aamulla itsetehtyjen munkkien tehneen kauppansa hyvin.

Makkaraa ja lettuja maistelivat myös koskenkyläläiset siskokset Hanna Suutari ja Minna Niemelä. Molemmat ovat käyneet perheineen markkinoilla lähes joka vuosi. Vatsantäytteen lisäksi myyntikojuilta on tarttunut mukaan esimerkiksi koruja ja lastenvaatteita.

– Harmi, ettei tänä vuonna ollut enempää lastenvaatteiden myyjiä paikalla. Pirkanmaan pienimmät markkinat ovat kiva perinne ja vaikka ovat kooltaan pienet, niin aina on väkeä kivasti paikalla, tuumaa Niemelä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?