Järventaustan tavoitteena finaalipaikka

Heini Järventausta tavoittelee nappisuoritusta 19-vuotiaiden EM-kisoista Italiasta.
Heini Järventausta tavoittelee nappisuoritusta 19-vuotiaiden EM-kisoista Italiasta.

Nappionnistuminen. Sitä Lempäälän Kisan kiekonheittäjä Heini Järventausta hakee reilun viikon päästä, kun hän astelee kiekkorinkiin alle 19-vuotiaiden EMkilpailuissa Italian Rietissä.

Kuluneella kaudella ennätyksensä 48,83 heittänyt lempääläinen lähtee edustamaan Suomea yleisurheilun arvokisoihin toisen kisalaisen, kävelijä Markus Kyrölän kanssa. Järventausta on Euroopan rankinglistoilla noin 15 paikkeilla, joten tilastollisesti finaalipaikka vaatisi venymistä.

– Finaalipaikkaa tavoitellaan. Yleensä, kun taso hieman putoaa arvokisoissa, jos saisi oman tason pidettyä ja heitettyä ennätyksen, pitäisi päästä finaaliin. Taso on kylä kova, sillä parhaat heittävät 57 metriä, Järventausta kertoo.

Järventausta lähtee taustatiimeineen tiistaina 16. heinäkuuta matkaan ja keskiviikko on totuttelupäivä kisapaikalla. Kohtalon hetket ovat käsillä torstaina 18. päivä, kun karsinta käydään. Jos heittäjä selvityy finaaleihin, ne käydään perjantaina.

Suomesta lähtee myös kaksi muuta naista kisoihin, yhteensä joukkueen koko käsittää noin 20 urheilijaa. Kisapaikasta Järventaustalla ei ole tietoa, hän on nähnyt sen vain internetin Google Mapsin välityksellä.

Hän ei ole ensikertalainen arvokisoissa, ensiesiintyminen sinivalkoisissa tapahtui jo muutama vuosi sitten Lillessä, Ranskassa alle 17-vuotiaiden MMkisoissa.

– Ei jännitä yhtä paljon, sillä on jo yhdet kisat alla. Nyt tietää mitä odottaa. Muutamia tuttuja nimiä on myös nyt mukana.

EM–kisojen jälkeen Järventaustalla on edessään nuorten nelimaaottelu, jos hän selviytyy joukkueeseen. Suomen ja Ruotsin lisäksi maaottelussa ottelevat Norja sekä Tanskan ja Islannin yhdistelmäjoukkue. Kalevan kisoissa Vaasassa hän heittää naisten sarjassa, jossa tavoitteena on hakea ensimmäistä finaalipaikkaa toden teolla.