Harrasta: Capoeiraa, kanteleensoittoa, huovutusta ja shindoa

Ilmoittautuminen Pirkan opiston kursseille alkaa

Pirkan opiston logossa on nyt neljä eriväristä osaa. Sinisen Lempäälän, vihreän Pirkkalan ja punaisen Nokian rinnalle on lisätty myös oranssi Vesilahti. Opiston rehtori Matti Korolainen ja suunnittelijaopettaja Raili Reini  ovat innoissaan seudullisesta kansalaisopistosta ja kuntarajojen unohtamisesta. He pitävät seudullista kansalaisopistoa vahvuutena, koska se mahdollistaa laajemman kurssitarjonnan.

Korolainen kertoo opiston yhtenäistäneen ja jämäköittäneen käytäntöjään. Muun muassa peruutusehdot ja maksukäytännöt ovat nyt samat kaikille paikkakunnasta riippumatta. Myös opiston verkkosivut ja opinto-opas ovat uudistuneet.

– Verkossa on aina ajantasaisimmat tiedot kursseista, muistuttaa Korolainen.

Postilaatikkoihin kolahtaneesta uudesta opinto-oppaasta löytyy alueiden asukkaille harrastus- ja opiskelumahdollisuuksia tuttuun tapaan jumpista käsitöihin, musiikkiin ja tietotekniikkaan. Opinto-oppaan jaottelut on tänä vuonna tehty paikkakuntien sijaan aiherymittäin. Suosituimmiksi kursseiksi Matti Korolainen ja  Raili Reini ennakoivat pilatesta, tanssiopetusta, aikuinen-lapsi -jumppaa ja puukäsitöitä.

Ilmoittautuminen kursseille alkaa 15. elokuuta ja ilmoittautua voi netin kautta tai puhelimitse. Reini vinkkaa ottamaan valmiiksi ylös kurssin numeron ja nimen, jotta ilmoittautuminen sujuu jouhevasti.

Viime vuonna suosituimmat kurssit varattiin loppuun alle puolessa minuutissa. Ensimmäiset puolitoista tuntia ovat ilmoittautumisen ruuhkaisimmat, mutta ilmoittautua voi myöhemminkin, koska kaikki kurssit eivät täyty heti.

Opiston ohjelmassa on perinteisesti myös yleisöluentoja ja tänä vuonna luennot aloittaa Murroskohtia Pyhäjärven ympäristön yhteisessä menneisyydessä -luento, joka pidetään niin Lempäälässä, Vesilahdessa, Pirkkalassa kuin Nokialla. Luennoitsija Yrjö Punkari kertoo aiheesta jokaisen paikkakunnan näkökulmasta.

Kurssitarjonnan uutuuksia ovat esimerkiksi ”mä en osaa piirtää” -ihmisille suunnattu piirustuksen viikonloppu ja turkkia matkailijoille -kielikurssi. Afro-brasilialaisessa kulttuurissa syntyneen taistelutanssin, capoeiran, alkeitakin pääsee treenaamaan.

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?