Loiske otti pakkopullavoiton

Sääksjärven Loiskeen Otso Suonpää (vas.) riplaa vastustajansa ja pääsee etenemään palloineen tämän ohi. Kuva: Pauli Impola
Sääksjärven Loiskeen Otso Suonpää (vas.) riplaa vastustajansa ja pääsee etenemään palloineen tämän ohi. Kuva: Pauli Impola

Sääksjärven Loiskeen leirissä henki kulkee helpommin kuin viikkoihin. Joukkue ryhdistäytyi taistelussa kolmosdivisioonan sarjapaikastaan viime hetkillä ja nappasi voiton niin Ylöjärven Ryhdiltä kuin Euran Palloltakin. Tuorein otatus käytiin torstaina 29. elokuuta sarjajumbo EuPaa vastaan Sääksjärvellä. Loiske nappasi kolme pistettä 2–1-voitolla ja sarja-asema sääksjärveläisillä on monta pykälää parempi.

Eura-ottelu jäi tasoltaan vaatimattomaksi ja sarjan hännillä ollut EuPa ajoittain hallitsi otteita selvästikin. Ainoastaan satakuntalaisten täydellinen neuvottomuus avoimissa maalipaikoissa pelasti Loiskeen.

Loiskeen kokoonpano oli sikäli vajaa, että avauksen pelaajista muutama oli lomamatkalla ja muutama pelasi Pirkkahallissa futsalia. Hyvä rosteri kuitenkin liikkeelle saatiin ja vaihtopenkiltäkin tuoreutta vaihdoilla aikaiseksi tuli.

Loiskeen avausmaalin viimeisteli oikea-aikaisella ja röyhkeällä nousulla Roope Luomala ja voitto-osuma oli Ilkka Suortin niin ikään erinomaisen yksilösuorituksen ansiota.
Sarjassa säilyminen on nyt Lempäälän futiksen lippulaivalla selkeästi realistisempaa, vaikkakin neljä viimeistä peliä ovat etukäteen ajatelleen hankalia. Ihan nollasaldoa ei syyskuussa parane napata, mutta jo yksikin kolmen pisteen potti olisi kultaakin kalliimpi.