Seuracupin voitto Kisan yleisurheilijoille

Pedersören auringonpaisteessa urheiltu Vattenfall Seuracupin finaalikisa oli todella tasainen ja jännittävä. Kärkipään seurojen järjestys vaihteli jatkuvasti. Kolmen viimeisen lajin alkaessa Raision Kuulan 11,5 pisteen johtoasema pisti LeKi-leirin miettimään, mutta viimeisten lajien onnistumisten myötä takaa-ajoasema kuitenkin kääntyi niukaksi johdoksi ennen sukkulaviestiä.

Sukkulaviestin edetessä Leki-juoksijat rynnistivät osuus osuudelta muilta karkuun ja jyräsivät vääjäämättömään voittoon. Seuracupin finaalin ykköspokaali palaa vuoden tauon jälkeen Lempäälään.

– Sukkulaviestistä nousi varsinainen LeKi-hurmos, ja oli hienoa nähdä kuinka sekä kilpailijat että kannustajat olivat kisassa mukana joka solullaan. Kisapäivän kruunasi tietysti hieno viestivoitto, joka ratkaisi finaalin ykkössijan. Se oli todellista maaottelutunnelmaa, tunnelmoi kentän laidalta kisaa koko päivän seurannut yleisurheilujaoston puheenjohtaja Markku Ruonavaara.

Nuoren joukkueen yhteinen voitto

Valtakunnallisen Seuracupin voitto ei tullut sattumalta. Kauden aikana alkukilpailuissa pisteitä kerää iso joukko 11–17-vuotiaiden sarjojen urheilijoita. Pelkästään finaalissa tarvitaan 30 edustajaa varsin vaativiin lajeihin. LeKi oli finaalimatkalla erittäin nuorella joukkueella, kun edustajina oli kaksi vielä 9-sarjalaista sekä vain kaksi 16-vuotiasta. Oikeat urheilijat oikeissa lajeissa sekä kaikkien urheilijoiden venyminen kuitenkin ratkaisi voiton.

– Seuracup on hieno tapahtuma nuorille urheilijoillemme, sillä se tuo eri-ikäiset ja -kokoiset urheilijat kilpailemaan yhdessä joukkueena. Finaalissa kaikki suoritukset ovat yhtä arvokkaita, sillä jokainen sijoituspiste on samanarvoinen siitä riippumatta, kuinka monenneksi sijoittui tai missä ikäluokassa kilpailee. Tärkeintä on tehdä parhaansa ja taistella joukkueen puolesta.

LeKi Giga-sarjan valtias

Kesän aikana LeKi-joukkue kilpaili Hämeen piirin osakilpailuissa menestyksekkäästi. Alkukilpailujen jälkeen joukkue lähti Giga-sarjan finaalin sarjan kärkipaikalta. Seuracup on LeKi yleisurheilun kesän kilpailutoiminnan päätapahtumia ja niin alkukilpailuihin kuin finaaliinkin panostetaan täysillä sekä urheilijoiden että taustavoimien puolelta.

– Tällaisia elämyksiä haluamme saada urheilijoillemme lisää ja olemme ensi vuonna taas varmasti mukana.

Seuracupin finaalin tulokset:

1) Lempäälän Kisa 253

2) Raision Kuula 246,5

3) IF Sibbo-Vargarna 228

4) Naantalin Löyly 226

5) Ilmajoen Kisailijat 222

6) IK Falken 204

7) Vammalan seudun Voima 201

8) IF Drott 200

9) IF Femman 188,5

10) Lapuan Virkiä 158

11) Janakkalan Jana 137

12) Valkeakosken Haka 129

Kisan yleisurheilijat kisailivat Seuracupissa menestyksekkäästi.
Kisan yleisurheilijat kisailivat Seuracupissa menestyksekkäästi.

Kauden 2013 Vattenfall Seuracupin Lempäälän Kisan voittajajoukkue:

Veera Alanen, Leevi Antinaho, Antton Asikainen, Santtu Heikkinen, Jaakko Hyrkäs, Jessica Hänninen, Emilia Hölli, Aino Janatuinen, Oona Jantuinen, Jasmin Juujärvi, Julian Juujärvi, Atte Järvelin, Nea Karppinen, Johanna Kernen, Pinja Kianta, Aleksi Kivelä, Leevi Kivelä, Sonja Koivu, Leevi Lampén, Laura Lehtikuusi, Klaara Leponiemi, Santeri Kuusiniemi, Maria Laitila, Kristiina Laitinen, Milja Lassila, Markus Leppimaa, Noora Leppimaa, Leevi Lipponen, Tanja Lähdekorpi, Henna Mettalo, Matias Mustonen, Valtteri Mäenpää, Ronja Mäkelä, Niilo Mänty, Vilho Mänty, Veikka Nieminen, Rebekka Nurmi, Juha Närhi, Henrik Närvänen, Veera Paloniemi, Viola Pennanen, Juuso Petäjäsuo, Matias Pärkkä, Johanna Ranta, Venla Ranta, Sami Rantamäki, Eerika Reunanen, Laura Ruonala, Roni Rämä, Roope Rämä, Oskari Saari, Teresa Seppälä, Siiri Siltanen ja Aleksi Vihriälä.

Timo Reunanen