Viidestä hakijasta neljälle omatoimiraha

Lempäälän kunnanhallitus on päättänyt myöntää tällä vuodelle varatut loput omatoimirahat, 7 343 euroa, Kuljun kyläyhdistykselle, Kiviahon asukasyhdistykselle, Ahtialan kyläyhdistykselle ja Kuivaspään ja ympäristön kyläyhdistykselle. Omatoimirahaa haettiin syksynhaussa yhteensä 24 000 euron edestä.

Kuivaspään ja ympäristön kyläyhdistys saa 4 500 euroa Rantoistentien katuvalojen sähköistyksen loppuun saattamiseen yhden kilometrin matkalla.

Kiviahon asukasyhdistys saa 1 300 euroa pallokentän ja pulkkamäen rakentamiseen.

Ahtialan  kyläyhdistys saa 1 000 euroa rantaan menevän tien  kunnostamiseen, hiekan lisäämiseen uimarannassa ja laiturin kunnostamiseen.

Kuljun kyläyhdistys saa 543 euroa tutkatalon alueelle menevän tien sorastukseen.

Säijän kyläyhdistyksen hakema 7 000 euron omatoimirahan kunnanhallitus totesi liian suureksi tämän vuoden kakkoshaussa olleeseen rahamäärään suhteutettuna. Lempäälän kunnan omatoimirahan määrä tälle vuodelle oli 40 000 euroa, joesta jaettiin ensimmäisessä haussa runsaat 32 600 euroa.

Omatoimiraha on tarkoitettu kuntalaisten omatoimisuuden tukemiseen, kuten ympäristön kunnostamiseen ja kunnan palveluvarustuksen täydentämiseen. Tukea voidaan myöntää kuntalaisia edustaville yhteisöille kuten kylä- ja asukasyhdistyksille ja palvelutoimintaa harjoittaville haja-asutusalueen järjestöille.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?