Sanaseppoa muistetaan

Esiintyjinä on Teiskon Mieslaulajat ja suuri orkesteri.

Esiintyjinä on Teiskon Mieslaulajat ja suuri orkesteri.

Lempäälän Manttaalitalolla esitetään lauantaina 26. lokakuuta Reino Helismaan elämästä kertova laulelmallinen tarina Lempäälässä Repee.

Reino Helismaan syntymästä tuli viime kesänä kuluneeksi sata uotta. Hän oli maaninen kirjoittaja, nimetön taustavaikuttaja, haamukirjoittaja, tyyppien luoja. Ilman häntä ei olisi reissumies- Rautavaaraa, Severi Suhosta ei Eemeliä, eikä elokuvien Pekkaa ja Pätkää. Ilman häntä viihde-elämä olisi ollut paljon harmaampi 1950-luvulla ja niin myös myöhemminkin.

Repe oli muun muassa konelatoja, päätoimittaja, novellien kirjoittaja, runoilija, kirjailija, sanoittaja, säveltäjä, näyttelijä, 32 elokuvan käsikirjoittaja, näytelmien ja revyiden käsikirjoittaja, musikaalien suomentaja, yli sadan radiohupailun kirjoittaja. Miehen kynästä syntyi 5 000 sanoitusta, joista yli 1 500 on levytetty.

Esitys on kunnianosoitus ainutlaatuiselle monisalaosaajalle ja hänen hahmoilleen. Mukana on lähes 30 laulua, joissa kaikissa näkyy Repen kynänjälki. Esittäjinä on Teiskon Mieslaulajat, joka on yli 50-vuotias tamperelainen, viihteellinen mieskuoro. Vierailevana solistina on sopraano Anna Tamminen. Säestävänä orkesterina on Lauri Sahra hanuri, Jussi Tamminen piano, Mikko Kriikku rummut, Pepe Västilä kitara ja Jarkko Anttila klarinetti. Musiikkia johtaa Jussi Tamminen. Käsikirjoitus ja ohjaus on Martti Kuurilan.

Tilaisuuden järjestäjävät aikuisten tansseja Piippo-keskuksessa viikonloppuisin järjestävä Marion Enterprice Oy ja Montteeri Oy.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?