Salibandyssa eletään uuden nousun aikaa

74salibandyLempääläisessä miessalibandyssa Lempäälän Toivojen joukkue elää ja porskuttaa paremmin kuin vuosiin. Pelikentällä positiivinen käyrä ei vielä ole näkynyt kaikella voimallaan, mutta kaukalostakin on odotettavissa syksyn ja talven aikana hyviä uutisia.

– Kesän aikana pelaajien määrä kasvoi viikko viikolta päätyen lopulta lukemaan 23 kenttäpelaajaa ja neljä maalivahtia. Tiivistynyt harjoittelu on selvästi innostanut porukkaa, kertoo joukkueen valmennusvastuun hoteisiinsa ottanut Jussi-Pekka Okero.

– Positiivinen ongelma toki on, että ihan kaikille ei ole kyetty antamaan vitosdivarin peleissä peliaikaa heidän haluamansa mukaan, Okero jatkaa.

LeTo pelaa siis vitosdivisioonaa, jonne se viime keväänä putosi. Alkusyksyn saldo on kaksi voittoa ja kaksi tappiota. LeTo tähyää tiiviisti alkusarjassaneljän parhaan sakkiin, jotka pääsevät ylempään jatkosarjaan, josta taas kaksi parasta kipuaa keväällä nelosdivariin ja kolmanneksi paras pääsee karsimaan noususta.

– Mitään pakkomiellettä ei tämän kauden aikana ole nousta, vaan ideana on pitkäjänteisemmin kehittää paikallista säbää, asettaa Okero pidemmän aikavälin tavoiteasettelua.

– Omassa pelaamisessa parasta antia on ollut tehokas ylivoima, siinä olemme onnistuneet maalinteossa hienosti.

Alkukauden johtavina pelaajahahmoina ovat olleet muoniolaiset juuret omaava maalivahti Tommi Ruokokoski sekä parhaat pistelingot Jussi Kolehmainen (5+4) ja Jarno Huuhtanen (3+2).
Lempäälän Toivojen alkusaldo sarjassa näyttää seuraavalta: LeTo–KaDy 3–10, LeTo–PMK 6–2, LeTo–Weikot 5–4 ja LeTo–SB Luja/2 7–9.