LeKi saa tappiosta aihettaa revanssiin

Mestiksessä pelataan nyt revanssiviikonloppu, ensin Lempäälän Kisa ja Heinolan Peliitat kohtasivat perjantaina Lempäälässä ja jatkavat heti lauantaina Heinolassa ideana tarjota hävinneelle revanssin mahdollisuus. Perjantai-illan kamppailussa LeKi hävisi 4-5 (0-1,2-1,2-2,0-0,0-1) voittomaalilaukausten jälkeen, kun Peliittojen Tuukka Rajamäki viimeisteli kahdesti rankkareista.

Ottelun alku muistutti viikon takaista HCK-kamppailua, tällä kertaa vierailija siirtyi 0-1 johtoon jo 16 sekunnin pelin jälkeen. Joonas Alanne riisti kiekon maalin selustassa ja vippasi rystyllä etuyläkulmaan. Ensimäisessä erässä LeKi oli melko hukassa kaukalossa, etenkin kokeneella pakkiparilla Mikko HeiskanenOtto Räty oli jatkuvia ongelmia omassa päässä. LeKin paikat tulivat neljä vastaan neljä pelissä erän puolessa välissä sekä Lassi Mattila heilutteli kerran sivuverkkoja.

– Harva se peli joudutaan kotona heti takaa-ajoasemaan. Se on todella raskasta. Ensimmäinen erä oli onnetonta peliä, manasi LeKin valmentaja Jarkko Glad ottelun aloitusta.

Toisen erän alku oli lähes kopio ensimmäisestä, vain vierasmaali jäi puuttumaan. Peliitat siirtyikin 0-2 johtoon 23. minuutilla, kun Rajamäki tinttasi poikkisyötön yläkulmaan.

Ottelu rupesi kääntymään puolen välin jälkeen kotijoukkueen hallintaan, siirretyn jäähyn aikana LeKi pyöritti 6-5 tilanteessa hyvin, mutta tuloksetta.

Kisan kokoonpanoon nousi aivan viime tuntien aikana loukkaantumisista kärsinyt kapteeni Toni Niemi, kun Aleksi Orenius ei pystynyt pelaamaan. Niemi oli mies paikallaan johtaen alakertaa. Myös maalin hän sai tililleen, kun pitkä painostus Peliittojen päädyssä päättyi Niemen rannekutiin siniviivalta. Liikkuva maski oli oikea-aikainen ja kellot pysähtyivät aikaan 37.30, 1-2. Maalin syötti kultakypärä Arttu Ilomäki, joka oli hyvällä pelipäällä keräten tehot 0+3.

Paine jatkui maalin jälkeen vierailijoiden päässä ja LeKi oli tehokkaana erän lopulla. Jaakko Lehtosen istuessa jäähyllä Kisan Lassi Mattila siirsi pakista kimmonneen kiekon tyhjään etukulmaan kahdeksan sekuntia ennen erän päättymistä.

Kolmannessa erässä nähtiin voitonnälkäinen Lempäälän Kisa. Peluutusta oltiin tiivistetty kolmeen hyökkäysvitjaan ja Peliitat löivät lähemmäs puolen tusinaa pitkää kiekkoa erän aikana.

Siirretyn jäähyn aikana Eero Savilahti sohi kiekon maaliin vieden Kisan ensimmäistä kertaa johtoon. Kiekko pysyi yhä heinolalaisten päädyssä, mutta kuin varkain vastahyökkäys kostautui. Joni Isomäki päätti hyökkäyksen 3-3 tasoitukseen kaksi vastaan yksi- hyökkäyksen jälkeen.

LeKi siirtyi johtoon toistamiseen, kun Olli Henriksson riisti kiekon siniviivalla ja Savilahti sivalsi rannarilla yläpeltiin. Kauaa ei johto taaskaan kestänyt, Peliitat iski ylivoimalla. Neliö oli painautunut pieneksi ja Isomäki teki toisensa neliön keskeltä. Maalin alusti kokenut kettu Jani Keinänen yhdessä heidän kultakypäränsä Joonas Alanteen kanssa, joka on ollut yksi Mestis-syksyn sensaatioita

Jatkoajalle mentiin 4-4 lukemissa. Viisi lisäminuuttia ei tarjonnut elämää sykähdyttäviä tapahtumia, joten voittomaalikilpailu kutsui. Siinä ensin onnistuivat Peliittojen Rajamäki ja sitten LeKin Mattila. Kun kolmen vetäjän jälkeen oltiin tasoissa, haettiin ratkaisu äkkikuolemalla. Siinä LeKin kahden vetäjän epäonnistuessa Rajamäki korjasi potin kotiin. Näin kaksi pistettä Heinolaan 4-5 vierasvoitolla.

– Vaihteikas ilta, meillä kolme tappiota alla näkyi tuskana ja järkyttävinä virheinä, joista kaveri rankaisi. Tyytyväinen olen kahteen pinnaan, toivotaan että onistumiset aukaisevat peliä, tuumaili Peliittojen Petri Karjalainen illan päätteeksi.

– Lähes ainoa hyvä asia tässä on huomisen revanssimahdollisuus, totesi Glad pelin loputtua. Huomenna LeKi siis matkaa Heinolaan ottamaan revanssia tämäniltaisesta.