Palolan hirveä lämmi tuotti jatkoaikavoiton Kisalle

Lempäälän Kisan johto sai mukavan soiton jokunen päivä sitten. Langalla oli Vili Palola, joka kertoi halustaan palata Lempäälään Joensuusta, missä kaksikymppinen pakki oli luutinut Jokipoikien takalinjoilla alkukauden mukavilla tehoilla 1+5. Kisa sanoi miehelle ”tervetuloa” ja Vili kiitti lämpimästä vastaanotosta ampumalla Kisan 5 – 4 (1-1,2-1,1-2,1-0)-voittomaalin Jyväskylässä jatkoajalla. Kaksi pistettä ovat makoisa ja hyvä lisä pistepussiin, mutta kolmeakin pistettä häntäsakki JyP Akatemia suorastaan tyrkyttämällä tyrkytti Kisalle. JyPin tasoitus tuli varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.
– Tauolle on huomattavasti mukavampi mennä voiton kanssa kuin häviön, filosofoi kahteen pisteeseen suht’ koht’ tyytyväisenä Matti Kaipainen Kisan valmennusjohdosta.
Kokoonpanoon Kisa oli saanut siis viime kaudelta tutun Palolan (tehot 0+4 viime sesongilla) lisäksi toisenkin entuudestaan tutun kasvon eli hyökkääjä Markus Jokisen lainalle KooVeesta. Suomi-sarjassa Jokinen on paukutellut alkukaudesta hurjia pistelukuja ja lempääläiset muistavat Jokisen toissa kauden kevään karsintasarjan parhaana LeKi-hyökkääjänä. Kolmas uusi lenkki on todellinen jokerikortti eli Jarmo Jokila, joka on suht’ nuoresta iästään (syntynyt 1986) huolimatta kaukaloiden konkari, jonka CV:ssä on muun muassa Mestiksen parhaaksi pelaajaksi valinta, huikeita pinnalukuja Slovakiassa, liigapelejä ynnä muuta.
Koko kolmikolle JyP-ottelun perusteella soisi ilman muuta jatkoa Lempäälässä. Tarkemmin sanottuna Palolan sopimus on loppukauden mittainen, Jokisen laina on mallia toistaiseksi ja Jokilan kuntoa ja intoa tsekataan lähiviikkoina.
– Koko kolmikko on hyvä lisä meille, toivottavasti saamme pitää heidät pitkään, kiitti valmentaja Kaipainen trion esitystä.
Kisan rosteri oli muuten koko lailla entisessä kuosissaan, liigasta mukana oli tullut uusvanhana hyökkääjä Toni Kallela. Maalissa hikoili Jarno Laitinen. Nuoret Tappara-lainat (Virmavirta, Mäkinen, rauhala) olivat palannneet emoseuraansa.
Ottelu alkoi selkeästi Kisan merkeissä. Hyviä myllerryksiä oli ja etenkin Markus Jokinen oli ärhäkällä päällä ja pelasi liukkaudellaan itsensä pariin maalipaikaan, mutta illan teema alkoi heti alussa näkyä: hyviä murtautumisia oli kymmenkunta, mutta toisin kuin Jari Kurri opettaa (”läheltä ylös”), vedot vedettiin jäätä pitkin, joka oli hyvin tukossa JyP-veskari Juhana Ahon tukkimana. Jokinen, Kallela, Sami Laakso ynnä moni muu olisi yläpelti-vedoilla kirjannut itsensä maalintekijäksi.
Avausosuman teki yllättäen JyP, joka sai Kisan löysän vaihdon ansiosta hyvän myllytyksen ja pääsi iskemään kiekon maaliin. Kisa pääsi Lassi Mattilan ihan erän loppusekunninkymmenyksillä tekemällä maalilla tasoihin, kun joukkue pelasi 5 – 3-ylivoimaa.
Toinen erä mukaili ensimmäistä eli Kisa loi paikkoja, mutta tehosihti oli heikko. Kisan pakkipari Roni Viirlas – Petteri Friman oli aika ajoin pahasti pulassa ja Viirlakselle sattui todella harmillinen möhläys ja nappisyöttö JyPin Mikko Virtaselle, joka ampui Laitisen räpylästä kimmoten JyPin johtoon. Pian Kisa kuittasi, tällä kertaa rankkarista, jonka ampui siistillä rannekudilla Olli Henriksson maaliin.
Kisan johtomaali oli hieno ja vähän onnekaskin. Henriksson ampui löysän vedon, johon ahdistettu Sami Laakso sai lapansa väliin ja näin LeKi-kasvatti tuuletti uransa toista Mestis-maalia.
Kun toinen LeKi-kasvatti Lassi Mattila teki päätöserän osumalla alkuhetkillä pelin 4 – 2:een, yksi jos toinenkin luuli pelin ratkenneen. JyP sai kuitenkin painetta ja veteli hyviä kuteja, jotka Laitinen napsi yksi toisensa jälkeen kiinni. Vastaiskuissa Kisalla oli niin sanotut tapon paikat, mutta kun ei kohoteta, niin ei kohoteta, eikä lisämaaleja tullut.
– Monella kaverilla on tavoite päästä ammatilaiseksi, siihen vaaditaan pelaajalta nöyryyttä. Nyt meiltä sitä puuttuu eli että toimitetaan kiekot varmasti oman sinisen yli ja joskus punaiselta vastustajan päätyyn. Paikkoja luodaan, se on hyvä juttu, mutta niiden hyödyntämisessä on puutteita.
Jarkko Pyymäelle vihellettiin sarjassa hupaisan kevyt pikkukakkonen, jonka aikana JyP iski hienon osuman ja peli oli 3 – 4.
Tästäkin eteenpäin Kisalla oli tekomestoja, vaikka nuori JyP lisäintoa saikin. Ajassa 57.56 Markus Jokinen joutui koukun takia jäähylle ja JyP myllytti 6 – 4-ylivoimaa. Laitinen ja puolustus Toni Niemen ja Mikko Heiskasen voimin kesti, mutta ei loppuun saakka. Riku Pitkänen sai kiekon maalin kulmalla, kiersi vikkelin jaloin ja ehti toiselle tolpalle ennen hiukan ylipelannutta Laitista ja peli oli 4 – 4.
Jatkoajalla JyPillä oli yksi paikka, kun Laitinen hukkasi propellikiekon silmistään ja lötä tippui maalin katolle. Vastaiskusta Vili Palola ja Nestori Lähde loivat Palolalle lämäripaikan ja kylläpä mies lämmäsi. Verkko valitti ja Kisa voitti.
Voitto on voitto ja ennen viikon sarjataukoa se maistuu hyvälle. Silti inasen harmittaa, Kisan hallinta oli sitä luokkaa ja tekopaikat kirjattiin selvästi lempääläisille nekin eli yhden pinnan menetys oli niin sanotusti turha.
– Nyt pidetään ensi maanantaihin asti huilia kiekkoilusta ja sen jälkeen jatketaan duunin tekoa, päätti Kaipainen Jyväskylän Hippoksen hallilta puhelinraporttinsa.
Mikko Heiskanen ja Otto Räty olivat Palolan ohella pakiston varmimmat. Ketjumiehistä hiukan vaisun jakson vetänyt Markus Korkiakoski paransi, Nestori Lähde jaksaa syksyn mustuudesta huolimatta paiskia aina töitä, kuten Sami Laaksokin. Ykkösmies oli hyökkääjistä Lassi Mattila, joskin pikkutarkkuudella hattutemppu ja vaikka neljäskin maali olisi voinut syntyä.
Töitä siis on edessä tauon aikanakin, lepoa ja rentoutusta unohtamatta. Mestis jatkuu Hakkarissa keskiviikkona 13. marraskuuta hurjalla haasteella, kun kärkisakki TuTo saapuu kylään.