Loiskeen futsal-juna etenee täyttä höyryä

Futsal-rintamilta kuuluu positiivisia lempääläisuutisia, kun lajin paikallinen lippulaiva Sääksjärven Loiske porskuttaa ykkösdivisioonassa kärkitahdissa. Loiskeen saldo on viidestä käymästä ottelusta seuraava: kolme voittoa ja kaksi tasapeliä. 11 sarjapisteellään Loiske johtaa sarjaa pisteen erolla ennen tamperelaisseura PP-70:iä.

Kone on lämmennyt viime peleissä hyvin. Hyvät treenit ovat näkyneet peleissä hyvinä peliesityksinä, kiittää Loiskeen valmentaja Raimo Ahola joukkueensa ilmettä.

Kolme viimeisintä ottelua ovat päättyneet seuraavin tuloksin: Loiske – Ruutupaidat (Vaasa) 3–3, ACE (Hervanta)–Loiske 1–4 ja Loiske–PS Villa (Hyvinkää) 7–3. Varsinkin peliesitys sarjaa ennen ottelua johtanutta Villaa vastaan oli liki täysosuma.

– Hyvä ja kurinalainen ottelu meiltä, arvosti Ahola Villa-voittoa.

Loiske on löytänyt todellisen superkvartetin, kun Järvisen veljekset Mikko ja Mika höystettynä Markus Sairialalla ja Tommi Aholalla on tehnyt tyrmäävää jälkeä. Varsinkin monta välivuotta tosipeleistä väliä pitänyt kolmikymppinen Mika Järvinen on ollut jopa syksyn sensaatio.

– Sanotaan näin, että pieni, mutta iloinen yllätys, Järvisen Mikan loistovire on itselleni ollut. Veljekset Mika ja Mikko löytävät mahtavalla tavalla toisensa, kehuu valmentaja Ahola.

Esimerkiksi Villa-rökityksessä molemmat Järviset iskivät kaksi maalia ja alustivat toiset kaksi. Sairialan tehot olivat myös mallia 2+2. Tommi Aholan rooli kentällisessä on olla varmistavampi pelaaja.

Pelkkien kokeneitten konkareitten varassa Loiskeen iskukyky ei ole ollut, vaan myös nuorisokaarti etunenässään Yasar Elbeller ja Otso Suonpää on pelannut vahvasti. Maalivahdeista Roope Hakulinen on kantanut päävastuun, mutta ACE-voiton Loiskeelle torjui Iiro Auvinen.

– Pelilliset pullat ovat hyvin uunissa, mutta en usko meidän vielä parasta osaamistamme näyttäneen. Kausi on pitkä ja matka jatkuu, kuuluvat Raimo Aholan malttimietteet.