Kisa pääsi pälkähästä

Lempäälän Kisan ja JyP Akatemian välisessä Mestis-pelissä painettiin klassisesti sanottuna tukka putkella kaukaloa päästä päähän. Kovaa, mutta ajoittain vailla järkeä. Kotitiimi Kisa oli ajoittain hätää kärsimässä jumbosakki JyPiä vastaan, mutta pääsi pulasta kuin koira veräjästä lopun maaleillaan. Lopputulos Hakkarissa 4 – 2 (1-0,1-0,2-2).
– Menetimme kahden maalin johdon päätöserässä ja senkin jälkeen kaveri painoi päälle, mutta se kestettiin ja kokeneet kaverit värkkäsivät voittoon tarvittavat maalit, tiivisti Kisan pääluotsi Jarkko Glad pelin kulun oivallisesti.
Kisan kokoonpano oli myllertynyt koko lailla täysin. Farmiemo Tapparasta tuli kaksi uutta lainamiestä, kun hyökkääjät Elmeri Kaksonen ja Toni Kallela kiitivät Arttu Ilomäen sentteröimässä ketjussa. Nuoret pakit Atte Mäkinen ja Vilho Virmavirtahan ovat Kisassa olleet jo pitenpään, Otto Rauhala puolestaan palasi Kisaan parin pelin tauon jälkeen. Ilveksestä mukaan oli tullut sentteri Juuso Rajala.
Paljon etukäteen kohistu molarilainan eli Tapparan kanukkivahdin Andy Chiodon Suomen debyytti jäi miehen flunssan takia näkemättä.Jarmo Jokila jatkoi matkaansa Kiekko-Vantaan rivistöön ja Jussi Halme oli myös lentsun kourissa, näin nuori pakki Aleksi Orenius sai pelipaikan pitkästä aikaa ja kuittasi plusmerkkisen pelin CV-listalleen.
Avauserän alku oli JyPin hurjaa luistelua ja lievää hallintaa. Yksi maalikin nähtiin vai nähtiinkö? JyP-pelaaja linkosi pienestä kulmasta kiekon kohti Kisan molaria Jarno Laitista ja mennessään maalin ohi (?) kiekko pöllytti verkkoa, mutta jatkoi matkaansa kaukalon päähän. Kansa kohahti, tuomari vislasi ja meni puhelimeen. Sieltä palatessaan hän levitti kätensä: ei maalia.
– Mielestäni se oli maali. Katsoin vielä erätauolla maalia ja siellä oli iso reikä verkoissa, mutta viis siitä, tuomari ei osumaa hyväksynyt, eikä se aikakirjoihin jää, kommentoi outoa tilannetta JyP-valkku Jukka Ahvenjärvi.
Laillisen osuman teki sen sijaan hyvän sommitelman päätteeksi Kisa ja Elmeri Kaksonen, jolle paikan petasi Arttu Ilomäki, joka nousee kohisten kohti Mestiksen pistepörssin keulaa.
Toisessa erässä sama tutkapari vei Kisan jo 2 – 0-johtoon ja peli oli edelleen jatkuneesta vauhdista huolimatta lempääläiskontrollissa. Varsinkin laituri Nestori Lähde pelasi parikin upeaa vaihtoa ja haki vimmatusti ratkaisuja, mutta ”Nestori ei ole snaipperi”, se nähtiin taas kerran.
Päätöserään tiedettiin odottaa JyPiltä vieläkin hurjempaa rynnistystä ja se nähtiin. Tappara-trio värkkäsi 1. ja 2. erissä kaksi Kisan maalia, mutta otti myös takkiinsa JyPin molemmat osumat puolustamalla sanalla sanottuna löysästi molemmissa tilanteissa.
Pelin ollessa 2 – 2, oli JyPilä pari huimaa paikkaa, mutta yksi pelin sankareista eli Jarno Laitinen oli maalillaan varma. Päätöserässä ”Japa” laitinen otti kokonaista 19 koppia ja koko ottelussa huimat 38 torjuntaa.
– Työmoraalimme oli äärimmäisen hyvä, mutat nyt ei fortuna käynyt ollenkaan. Leki oli maalinteossa tehokkaampi, siitä kuittaantui voitto heille, Jukka Ahvenjärvi kiitti omiaan kovasta työstä ja aivan aiheesta nuori jyväskyläläissaki moiset kiitokset saikin.
Pelin osaratkaisu nähtiin ajassa 58.22, kun JyPin Juuso Pulli sai koko lailla köykäisesti vislatun pikkukakkosen. Tuomitusta ylivoimasta Kisa kerrankin rankaisi ja maali tuli hyvin yksinkertaisesti. Konkariksi jo luokiteltava Antti Hilden vippasi ruuhkan takaa lätkän liikkeelle, josta se pomppi tilanteelle niin tyypilliseen tapaan ohi loistopelin pelanneen JyP-veskarin Sami Rajaniemen. Eli kuteja ja kuteja ja kuteja, niistä syntyy maaleja, se nähtiin taas kerran.
Kisa tyylitteli vielä sinettimaalin tyhjiin, kun Ilomäki komisteli pistesaldojaan.
Kolme pistettä oli tästä pelistä otettava ja se saatiin, siitä plussat. Vauhtia oli myös reippaasti, siitä yleisö tykkää. Tarkentamisen varaa on sekä ylä- että alapään pelaamisessa, niihin lisäpontta, niin viikon muistakin matseista voidaan pinnoja odottaa. Perjantaina Kisa matkaa Mikkeliin Jukureitten vieraaksi ja lauantaina KooKoo saapuu Juha Juujärven johdolla Hakkariin.
JyP-pelin parhaat kisalaiset: Nestori Lähde – hurjaa työtä, Japa laitinen – varmaa ja osin loitokastakin työtä, Elmeri Kaksonen – 2 + 2 kertovat tärkeimmän ja Antti Hilden – voittomaali + yksi syöttöpiste maistuvat makealle.