Toivoilla toinen jalka ylemmän jatkosarjan rappusilla

Lempäälän salibandyn edustustiimi, Lempäälän Toivot, on hyvin lähellä toteuttaa ensimmäisen tavoitteensa eli päästä jatkamaan pelejään vitosdivarin keväällä alkavassa ylemmässä jatkosarjassa, josta on sauma päästä mukaan nousutaisteluun.

LeTo on pelannut tavoilleen uskollisesti eli turnausmuotoisessa sarjassa voittanut toisen ja hävinnyt toisen pelinsä.

– Mielestäni henkistä kasvua on otteiden ailahtelusta huolimatta tapahtunut selkeästi, kyllä meillä on nyt koossa joukkue, korostaa LeTon valmentaja Jussi-Pekka Okero.

LeTo on marras-joulukuun taitteessa sarjassaan nelossijalla, joskin turvalliset neljä pistettä seuraavaa edellä. Neljä parasta etenee kevääksi ylempään jatkosarjaan.

LeTo:n pistetehtailun ydin löytyy ketjusta Jussi Kolehmainen (9+5) – Niko Björksten (5+6) – Timo Kalliomäki (9+4). Erityisesti LeTo-luotsi Okero on ilahtunut vielä juniori-ikäisen Teijo Teiskon (6+2) nopeasta kehityksestä.

– Voidaan ylpeästi sanoa, että LeTo:n juniorimyllystä on kasvanut pelimies. Teijo on omaksunut lajin salat hienosti, kehuu valmentaja nuorta läpimurtopelaajaa. Maalissa ”Lapin shamaaniksi” tituleerattu Muonion mies Tommi Ruokokoski on torjunut paljon ja laadukkaalla tasolla.

Jos LeTo ylempään jatkosarjaan selviää, on toiveissa saada Hakkariin kotipelejäkin kevään aikana. Tällä tietoa säbä-rallia on luvassa Lempäälässä ainakin maaliskuun loppupuolella.

LeTo:n saldo on tässä vaiheessa neljä voittoa ja neljä tappiota, maaliero on plussalla hulppeasti saldolla 52–42.