Valtuusto kiitteli Lempäälän kuntastrategiaa

5Valtuusto

Strategian sananparret aiheuttivat vilkkaan keskustelun. Hannu Kopola (kesk.) ei kannattanut sananparsien tai kaavoitusta koskevan virkkeen poistamista.

Kunnanvaltuusto hyväksyi kokouksessaan viime keskiviikkona päivitetyn Lempäälä-strategian vuosille 2014–2020. Valtuutetut kiittelivät puheenvuoroissaan strategiaa mutta muistuttivat, että se pitää saada toteutumaan myös käytännössä.

Sirpa Seppä kehui Kokoomuksen puheenvuorossaan strategiaa selkeäksi ja monipuoliseksi. Hän kuitenkin muistutti, että varsinainen työ on vasta edessä, kun asioita konkretisoidaan.

– Strategian täytyy näkyä myös seuraavassa taloussuunnitelmassa, Seppä korosti.

Kari Virtanen (sd.) totesi, että linjauksien pitää olla kaikkien kunnan työntekijöiden tiedossa.

Myös Maikki Hämäläinen-Ylikahri (kesk.) korosti sitä, että strategian tulee olla henkilöstön työväline. Hän kaipasi siihen konkreettisia esimerkkejä, joiden avulla asioita voidaan pohtia ja viedä eteenpäin.

– Sujuvat palveluketjut voidaan mitata myös rahassa, Hämäläinen-Ylikahri muistutti.

Vihreiden Saana Raatikainen oli strategiaan muuten tyytyväinen mutta kaipasi siihen kuntalaisten osallistumisen mahdollistamista.

– Lähidemokratiatyöryhmä on käynnistänyt tärkeän työn uusien vaikuttamis- ja yhteistyömuotojen löytämiseksi, ja seuraavaa strategiaa laadittaessa on toivottavasti mukana vielä suurempi joukko lempääläisiä.

Heska Korhonen (kok.) ehdotti, että työ painettaisiin vihkoseksi, joka jaettaisiin jokaiseen lempääläläiseen talouteen.

Markku Mikkola esitti, että strategiasta poistettaisiin sananparret painopistealueiden otsikoista ja että painopistealueen kohdasta Tasapainoinen ja aktiivinen kaavoitus poistetaan virke ”Pidättäydytään asemakaavoittamattomien ja rakentamattomien alueiden maankäyttösopimuksista asuntorakentamisessa.”

Sananpartena on esimerkiksi ”Ei ne suuret tulot vaan ne pienet menot!” kohdassa Taloutemme on tasapainossa.

Veijo Niemi (ps.) kannatti kumpaakin esitystä ja puoluetoveri Kirsi Kallio sananparsien poistamista.

Äänestyksessä kumpikin esitys kaatui. Sananparsien poistamista kannatti 17 valtuutettua ja vastusti 24. Kaksi äänesti tyhjää.

Kaavoitusasiassa ehdotusta kannatti 9 henkilöä, ja 34 oli sitä vastaan.

 

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?