Putous-parodia leviää sosiaalisessa mediassa

Sehän on Put... ei vaan Rukous.

Sehän on Put… ei vaan Rukous.

Lempäälän seurakunnan nuorisotiimi pudottautui sinisissä nappipaidoissa polvirukoukseen – ja se huomattiin Helsingin Pasilassa asti.

Mitä ihmettä? Kyse on siitä, että nuoren seurakunnan kevätkauden tapahtumia markkinoidaan julisteella, jossa nuorisotyön porukka eläytyy MTV3:n Putous-viihdeohjelman tunnelmaan, huumorimielellä tietenkin.

MTV3 teki lempääläläisten parodiasta uutisen Putouksen omille nettisivuille torstaina, ja sen jälkeen juttua on linkattu vilkkaasti somessa eli sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa ja Twitterissä.

Myös evankelis-luterilaisen kirkon Kirkko Suomessa -Facebook-sivusto esittelee lempääläläisten aikaansaannosta.

Nuorisotiimi on ennenkin surffannut ajankohtaisten ilmiöiden aallonharjalla. Nuoren seurakunnan esitteissä ja julisteissa on nähty vinkkauksia suosikkielokuvien, televisiosarjojen ja sarjakuvien maailmoihin.

Seurakunnan nuorisotyö on saanut Putous-tuotannolta erityisluvan teeman käyttöön.

Maikkarin sivuilla nuoriso- ja rippikoulupastori Henri Karviselta kysyttiin, huolestuttaako häntä julisteen vastaanotto ja hengellisellä teemalla leikittely Putouksen kautta. Julisteessa Putous on väännetty muotoon Rukous.

– Onhan se aina mahdollista, että joku närkästyy. Varsinkin nykyään joku pahoittaa helposti mielensä, teki sitten mitä tahansa. Meidän kaikki teemamme ovat kuitenkin sellaisia, että parodioimme myös itseämme ja nauramme itsellemme. Se varmasti vähentää närkästymistä, vastasi Karvinen.

Seurakunnan nuorisotiimiin kuuluu pastori Karvisen lisäksi nuorisotyönohjaajat Tiina Koskinen, Kimmo Lämsä, Heli Orre ja Jussi Salo sekä projektityöntekijät Peter Joukainen ja Tatu Leijo.

Marita Miettinen

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?