Päikky otetaan käyttöön Tampereen seudulla

Tampereen kaupunki ja sen kehyskunnat ottavat käyttöön uudenlaisen varhaiskasvatuksen seurantajärjestelmän. Kyseessä on lempääläläisen mukavaIT:n tuottama Päikky-sovellus.

Päikyn avulla päivähoidon työntekijät pystyvät hallitsemaan päiväkodin arkea kännyköillään.

– Tämä on kokonaan uudenlainen varhaiskasvatuksen kokonaisjärjestelmä, joka tullaan ottamaan käyttöön kaikissa seudun kunnissa, kertoo mukavaIT:n Jaakko Hautamäki.

Nykyisin päivähoidon työntekijät toteuttavat käsin monia työvaiheita, kuten lasten hoitoaikojen ja henkilökunnan työaikojen kirjaamisen sekä erilaisten vuoroluetteloiden toteuttamisen ja raportoinnin. Tulevaisuudessa nämä hoituvat Päikyn avulla.

– Järjestelmä mahdollistaa vanhempien ja varhaiskasvatuksen helpon ja yksinkertaisen vuorovaikutuksen sekä käytön mukaisen, tuntiperusteisen päivähoidon kätevän laskutuksen. Ominaisuus ei tule mukana suoraan, vaan ainoastaan, jos kunnat sen ottavat erikseen käyttöön

Päikky-tietojärjestelmää on vuoden 2013 aikana pilotoitu yli kymmenessä kunnassa. Sen odotetaan korvaavan myös nykyisiä järjestelmiä vuoden 2014 aikana.

Sekä Lempäälä että Vesilahti ovat mukana hankkeessa. Kevään aikana Päikky otetaan koekäyttöön muutamassa kunnassa. Hautamäki toteaa, että Lempäälä saataa olla yksi näistä. Ensimmäinen varsinainen vaihe aloitetaan elokuussa ja toinen vaihe vuodenvaihteessa.

Tuotantokäytössä järjestelmä on Ikaalisissa ja Parkanossa. Tietojärjestelmä tukee useita kieliä ja se on kohdennettu myös kansainvälisille markkinoille.

Hautamäen mukaan alustavasti Päikyn piiriin tulee yhteensä 15 000 lasta. Hankkeen kokonaisarvo on yli miljoona euroa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?