Tynkkynen oppilaiden tentattavana Vesilahdessa

Kansanedustaja Oras Tynkkynen kannusti oppilaita vieraiden kielten opiskeluun.
Kansanedustaja Oras Tynkkynen kannusti oppilaita vieraiden kielten opiskeluun.

Suomessa vietettiin toissa viikolla kansanedustajat kouluissa –teemaviikkoa. Vesilahden yläasteelle vieraaksi saapui vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen. Tynkkyselle esitettiin kyselytunnilla oppilaiden laatimia kysymyksiä.

Oppilaita kiinnosti, mitä uudistuksia Tynkkynen toivoisi kouluihin, sekä se, mitä politiikka oikein on. Uudistuksina Tynkkynen toivoi muun muassa aurinkopaneeleita, jotka voisivat korvata osan koulujen tarvitsemasta sähköstä. Lisäksi hän toivoi ympäristöaiheiden painottamista opetuksessa ja kannusti oppilaita erityisesti vieraiden kielten opiskeluun.

Tynkkysen vierailu kirvoitti oppilailta monenlaisia kommentteja. Monen mielestä Tynkkysen vastaukset olivat selkeitä. 8-luokkalainen Elina Hoppu kommentoi, että oli kiva, kun Tynkkynen puhui selkeää suomen kieltä eikä käyttänyt liian poliittisia termejä.

Oppilaat kertoivat myös saaneensa selkeän käsityksen, mitä eduskunnassa oikein tehdään ja miten asioita siellä ajetaan eteenpäin. Päällimmäisenä oppilaiden mieleen jäi, että vierailu oli hyödyllinen ja antoi vastaukset moniin mielenkiintoisiin kysymyksiin.

 

Ida Aula 8E

Tanja Lähdekorpi 8A

Julia Vastamaa 8B